زلزله یکی از خطرات تحت پوشش در بیمه آتش سوزی میباشد که به صورت پوشش زلزله در بیمه نامه آتش سوزی اضافه میشود. با توجه به این که زلزله یکی از خطرات و بلایای طبیعی میباشد که به وفور در کشور ما اتفاق میافتد ،داشتن پوششی که بتواند سرمایه ما را از این خطر محافظت نماید مورد درخواست بسیاری از افراد میباشد. در این مطلب میخواهیم در مورد بیمه زلزله، شرایط و پوششهای این بیمه نامه بررسی داشته باشیم.
بیمه زلزله
بیمه زلزله در واقع یکی از پوششهای اضافی بیمه آتش سوزی میباشد که در زمان خرید به پوششهای اصلی این بیمه نامه میتوان اضافه کرد. بیمه زلزله با لحاظ شرایط مکان مورد بیمه ارائه میشود که بیمه گذار میتواند به بیمه نامه آتش سوزی با کاربریهای مختلف خریداری نماید این پوشش را هم اضافه نماید.
پوششهای بیمه زلزله
همانطور که گفته شد بیمه زلزله یکی از پوششهای اضافی بیمه آتش سوزی میباشد .
پوششهای اصلی بیمه آتش سوزی:
آتش سوزی: آتش سوزی شامل خسارت هایی می شود که به علت ترکیب هر نوع ماده با اکسیژن اتفاق افتاده و با تولید شعله همراه باشد.
صاعقه : شامل خسارت هایی می شود که به علت تخلیه الکتریکی بین دو ابر یا بین ابر و زمین اتفاق میافتد.
انفجار: پوشش های این خسارت شامل مواردی می باشد که بر اثر آزاد شدن ناگهانی گاز یا بخار اتفاق میافتد. البته خسارات ناشی از انفجارهای ناشی از فعل و انفعالات هسته ای توسط بیمه آتش سوزی تحت پوشش نمیباشد.
مطلب مرتبط: چطور بیمه سرقت منزل و مغازه بخریم؟
پوششهای اضافی بیمه آتش سوزی
- زلزله و آتشفشان
- سیل و طغیان آب دریاها و رودخانهها
- طوفان و گردباد
- ترکیدن لوله آب
- ضایعات ناشی از برف و باران
- سقوط هواپیما و هلیکوپتر یا قطعات آنها
- ریزش سقف ناشی از سنگینی برف
- ریزش و رانش و فروکش زمین
- ریزش کوه و سقوط بهمن
- هزینه پاکسازی و برداشت ضایعات
- شکست شیشه
- سرقت با شکست حرز
- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
- نشت دستگاه آب افشان
- مسئولیت خسارت ناشی از آتشسوزی و انفجار در قبال همسایگان
- برخورد اجسام خارجی به ساختمان
پوشش زلزله:
بیمه زلزله یا بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله خسارات وارد شده در اثر حادثه زلزله را تحت پوشش قرار میدهد. در بیمه نامه زلزله میتوان ساختمان و ملک مورد نظر به همراه لوازم و تاسیسات و اثاثیه را تحت پوشش بیمه قرار داد. در مورد امکان انتخاب مورد بیمه با توجه به مالک یا مستاجر بودن بیمه گذار می تواند انتخاب شود یعنی مستجر می تواند فقط لوازم و اثاثیه را بیمه کند.
نکته: بیمه زلزله پوششی در برابر خسارات جانی احتمالی که ممکن است اتفاق بیافتد را ندارد و فقط شامل خسارات مالی میباشد.
مطالب مرتبط: بیمه آتش سوزی ایران
محاسبه قیمت بیمه زلزله
در محاسبه حق بیمه زلزله ساختمان چند عامل مهم تاثیر گذار میباشد که ادامه به برخی از این موارد میپردازیم:
نوع سازه ساختمان مورد بیمه
مشخص بودن نوع سازه یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در محاسبه ریسک و شرایط این بیمه نامه می باشد. تقسیم بندی سازه های مورد بیمه به ترتیب زیر می باشد:
- آجری
- فلزی
- بتنی
- گلی و سنتی
با توجه به این که نوع سازه محل مورد بیمه کدام یک از موارد زیر می باشد ، قیمت و نرخ بیمه زلزله مشخص میشود. سازه گلی و بتنی بالاترین نرخ و ریسک بیمه ای را دارد.
متراژ ملک مورد بیمه
متراژ محل مورد بیمه، دومین گزینه موثر در محاسبه قیمت بیمه زلزله ساختمان میباشد، هر چه محل مورد بیمه مساحت بزرگتر باشد ریسک بیمه ای تحت پوشش نیز بیشتر شده و قیمت بیشتری باید پرداخت شود.
هزینه بازسازی هر متر مربع ساختمان مورد بیمه
هزینه بازسازی محل مورد بیمه بنایی که میخواهیم بیمه کنیم از دیگر عوامل تاثیر گذار در نرخ و قیمت بیمه زلزله میباشد. با توجه به شرایط اقتصادی و با توجه به هزینه های ساخت و ساز ارزش بازسازی هر متر مربع ۶ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان میتواند تحت پوشش بیمه قرار بگیرد که این موضوع با توجه به نوع ساخاتمان و متریال به کاررفته در ساخت میتواند متغیر باشد.
ارزش لوازم و اثاثیه و محتوای محل بیمه
اگر میخواهید لوازم و محتوایات ساختمان مورد بیمه را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهید میتوانید در زمان صدور ارزش وازم را نیز با ارزش ساختمان مورد بیمه در بیمه نامه اضافه نمایید حتی امکان بیمه کردن لوازم بدون بیمه کردن ساختمان وجود دارد.
منطقه جغرافیایی محل مورد بیمه از لحاط زلزله خیزی
با توجه به وجود گسل ها و ساختار زمین شناسی ، شهر های ایران از نظر احتمال وقوع زمین لرزه به ۵ منطقه اصلی تقسیم بندی میشوند:
منطقه ۱ (حداقل خطر): اصفهان ، مرکزی ، همدان ،…
منطقه ۲ (خطر متوسط): یزد ، شهرکرد، ابهر ، سوسنگرد ،…
منطقه ۳ (خطر زیاد): اهواز ، مشهد ، بوشهر ، فریمان ،…
منطقه ۴ (حداکثر خطر): تهران ، قم ، قزوین ، کرمانشیراز، زاهدان ، زنجان ، ایلام ، تبریز، گرگان ، رشت ، خرم آباد ، ساری، کیش،…
در شهرهای پرخطر نرخ حق بیمه و قیمت بیمه زلزله بیشتر از شهرهای کم خطر میباشد.
مطلب مرتبط: با بیمه آتشسوزی پاسارگاد آشنا شوید
تعرفه بیمه زلزله
تعرفه بیمه زلزله بر اساس مواردی که در قیمت بیمه زلزله تاثیر گذار هستند محاسبه میشود، میزان تعرفه بیمه زلزله در شرکتهای مختلف بیمه با هم متفاوت میباشد. البته میزان ریسک محل مورد بیمه در تعرفه بیمه زلزله تاثیر گذار میباشد.
فرانشیز بیمه زلزله
میزان فرانشیز بیمه زلزله با توجه به نوع بیمه نامه (بیمه آتش سوزی مسکونی، تجاری، صنعتی و غیر صنعتی) متفاوت می باشد. معمولا میزان فرانشیز پوشش زلزله برای ساختمان های مسکونی و غیر صنعتی درصد و میزان فرانشیز بیمه نامه های صنعتی ۱۵ درصد میزان خسارت میباشد.
خرید بیمه زلزله از بیمه تایم
برای خرید بیمه زلزله میتوانید درخواست خرید بیمه آتش سوزی به همراه پوشش اضافی بیمه زلزله را در سامانه بیمه تایم ثبت نمایید. امکان مقایسه قیمت و شرایط شرکت های مختلف بیمه از طریق بیمه تایم امکان پذیر می باشد.
اضافه کردن نظر