در زمان رانندگی برای هر فردی ممکن است حادثه ای اتفاق بیافتد که خسارت های مختلف برای خودروها اتفاق بیافتد. جبران خسارت در شرایط مختلف ممکن است با هم متفاوت باشد، یکی از شایع ترین تصادفات، تصادف با ماشین پارک شده در شرایط مختلف می باشد. در این مطلب می خواهیم درباره شرایط انواع تصادفات با ماشین پارک شده بپردازیم:
قانون تصادف با ماشین پارک شده
یکی از شایع ترین انواع تصادفات، تصادف با ماشین های پارک شده می باشد، نوع برخورد و شرایط برخورد با ماشین هایی که در حاشیه خیابان پارک شده با هم متفاوت می باشد. تصادفات با انواع خودروهای پارک شده در سمت چپ و راست همه خیابان های اصلی و فرعی اتفاق می افتد که با توجه به شرایط مختلف امکان بررسی این شرایط وجود دارد که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
قانون تصادف با ماشین گران قیمت
تصادف با ماشین های گران قیمت می تواند برای همه دردسرساز باشد، در قانون جدید بیمه ثالث خودرویی که قیمت آن بیشتر از ۵۰ درصد سقف تعهدات بدنی باشد که در ابتدای هر سال مشخص میشود به عنوان خودروی نامتعارف شناخته می شود. در خسارات مربوط به خودروهای نامتعارف قانون جبران خسارت متفاوت می باشد.
قانون تصادف با ماشین پارک دوبل شده
در همه تصادفاتی که با خودروهایی اتفاق بیافتد که در محل مجاز و قانونی پارک نشده باشند ، مقصر شناخته می شوند. چراکه بر اساس قانون پارک دوبله قانونی نیست و معمولا در همه تصادفات با ماشین های دوبل پارک شده مقصر خودرویی است که دوبل پارک شده است.
مطالب مرتبط: خرید ارزانترین بیمه شخص ثالث
قانون تصادف با درب باز خودرو
از دیگر تصادفات پر تکرار با ماشین های پارک شده ، تصادف با درب باز خودرو است که شرایط سختی در تعیین نوع خسارت و مقصر حادثه دارد، این که ایا راننده می خواسته از خودرو پیاده شود و یا می خواسته سوار خودرو شود؟ فاصله جلو ماشین متحرک در زمان خسارت کمتر از طول خودرو باشد همه شرایط مختلف دارد. به خاطر این موضوع پیدا کردن مقصر بسیار سخت باشد.
قانون تصادف با ماشین پارک شده در اتوبان
معمولا پارک در کنار اتوبان بر خلاف قانون راهنمایی و رانندگی می باشد اما این که در تصادفاتی که با خودروی پارک شده در کنار اتوبان اتفاق می افتد، مشخص شدن مقصر با توجه به شرایط تصادف و نظر کارشناس می باشد.
قانون تصادف با ماشین پارک شده در کوچه
در تصادف دو خودرو در کوچه، اگر یکی از خودروها پارک شده باشد و با خودروی پارک شده تصادف اتفاق بیافتد ، مقصر شخصی است که با خودروی پارک شده برخورد داشته است. البته باید همه شرایط بررسی شود از جمله این که ایا خودروی پارک شده در محل مجاز پارک شده است یا نه؟
مطلب مرتبط: قانون جدید بیمه شخص ثالث
قانون تصادف با ماشین پارک شده در تقاطع
با توجه به این موضوع که پارک خودرو در تقاطع ممنوع است، در زمان تصادف با خودروی پارک شده در تقاطع، مقصر خودروی پارک شده در تقاطع می باشد. البته تشخیص مقصر نهایی در این تصادفات با توجه به نظر پلیس و کارشناس انجام می شود.
تصادف با ماشین پارک شده خلاف جهت
با توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی ، تصادف با خودروی پارک شده در محل پارک مجاز مقصر است اما اگر ماشین خلاف جهت در خیابان پارک شده باشد و تصادف اتفاق بیافتد ، مقصر ماشین پارک شده خلاف جهت خیابان می باشد. البته باز هم تشخیص مقصر بر عهده مامور پلیس می باشد.
قانون تصادف با جسم ثابت
گاردریل، چراغ های راهنمایی و رانندگی، کیوسکها، درختان و تیر چراغ برق که اجسام ثابت هستند. البته این اشیا متعلق به سازمانهای دولتی از جمله: شهرداری، اداره راهنمایی و رانندگی هستند. در این حالت شما مقصر هستید و پرداخت خسارت بر عهدهتان است.
از آنجایی که این اشیا در جای خود ثابت هستند، مقصر، راننده خودرو است و باید خسارت آن را بپردازد. در این حالت از پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت استفاده میشود. در برخی شرایط که خسارت ناشی از تصادف زیاد نباشد نیز می توانید از خسارت بدون کروکی استفاده نمایید.
مشاهده جدول تخفیفات قانون جدید بیمه شخص ثالث
جبران خسارت در تصادف با خودروی پارک شده بیمه چگونه عمل می کند؟
اگر تصادفی داشته اید و فقط خسارت مالی برایتان اتفاق افتاده با پلیس تماس گرفته و خسارت اتفاق افتاده را گزارش نمایید. با مراجعه پلیس به محل مقصر حادثه تشخیص داده می شود . حال فرد مقصر باید هزینه های خسارات اتفاق افتاده را برای فرد زیان دیده پرداخت نماید و در ضمن در صورت خسارت دیدن خودروی خود هم باید خسارات ماشین خودش را هم جبران نماید.
بیمه شخص ثالث برای جبران همه خسارات مالی می باشد که برای خودروهای دیگر اتفاق می افتد و با توجه به نظر پلیس و مارشناس میزان خسارت مالی محاسبه می شود و از محل بیمه شخص ثالث تا سقف درج شده در بیمه نامه پرداخت می شود.
اما برای جبران خسارت وارد شده به خودروی مقصر باید از بیمه بدنه استفاده کرد و فرد مقصر از پوشش های بیمه نامه بدنه خ.د برای جبران همه خسارات استفاده می نماید.
نکته: ممکن است یک خودرو با چند خودروی پارک شده تصادف نماید که در این صورت همه خسارات مالی اتفاق افتاده برای همه خودرو ها از محل بیمه شخص ثالث مقصر پرداخت می شود.
سقف بیمه در پرداخت خسارت با خودروی پارک شده
در زمان پرداخت خسارت به خودروی پارک شده در صورت مقصر شناخته شدن، میزان پوشش مالی بیمه شخص ثالث راننده مقصر معیار پرداخت خسارت می باشد. سقف بیمه شخص ثالث در پرداخت خسارت بدون کروکی در سال ۱۴۰۱ تا ۲۰ میلیون تومان می باشد. سقف پوشش اصلی بیمه شخص ثالث در همه شرکت های بیمه با هم متفا.ت می باشد، سقف پوشش بیمه شخص ثالث ۵۰ میلیون تومان و ۱۰۰ میلیون تومان و ۲۰۰ میلیون تومان می باشد.
چند توصیه بیمه ای برای جبران خسارت در تصادف با خودروی پارک شده.
اول این که سقف بیمه شخص ثالث تان را با تعهدات مالی بالاتر تهیه کنید که در زمان خسارت به مشکل نخورید.
حتما بیمه بدنه داشته باشید که در صورت مقصر بودن هم بتوانید در زمان خسارت از این بیمه نامه استفاده نمایید.
اگر خسارت اتفاق افتاده پایین باشید می توانید از امکان پرداخت خسارت بدون کروکی استفاده نمایید. البته بهتر است برای استفاده از پوششهای بیمه و جبران خسارات حتما باید کروکی رسمی و تایید شده داشته باشید.
نکته مهم دیگر اینکه اگر گواهینامه معتبر نداشته باشید یا در هنگام وقوع تصادف تحت تاثیر مواد مخدر یا مشروبات الکلی باشید، خساراتی از سوی شرکتهای بیمه به شما پرداخت نمیشود.
خرید بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث از بیمه تایم
برای خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه می توانید درخواست خریدتان را در سامانه بیمه تایم ثبت نمایید. امکان مقایسه حق بیمه و شرایط و پوشش ها در بیمه تایم وجود دارد. کارشناسان بیمه تایم همراهی کامل در زمان خسارت را برای همه بیمه گذاران دارد.
طبق کتاب تصادفات قانون راهنمایی رانندگی.قانون تصادف با ماشین پارک شده در تقاطع. ماشین پارک شده باید جریمه پارک شدن در تقاطع پرداخت کنه و مقصر تصادف شناخته نخواهد شد. و مقصر اصلی ماشینی است که به خودروی پارک شده در تقاطع برخورد کرده.
جناب احسان عزیز ، با بیمه بدنه حتی در صورت مقصر بودن می توانیددریافت خسارت از شرکت بیمه را مطالبه کنید.
من با یه ماشین که پارک دوبل کرده بوده تصادف کردم البته تصادف آنچنانی نبود ترافیک بود و سرعت کمک بود. ماشین من درب سمت شاگرد کشیده شد به درب سمت راننده ماشین پارک شده (پارک دوبل) و درب ماشینش خط افتاد.
پلیس میگفت من مقصرم و اون ماشین فقط جریمه پارک دوبل میشه.
حالا این چیزی که پلیس گفته با چیزی که شما به عنوان قانون ذکر کردین زمین تا آسمان فرق داره. من موندم کدوم حرف درسته ؟؟؟؟؟؟
جناب امیر عزیز ، معیار پرداخت خسارت بر اساس نظر کارشناس و گزارش پلیس و شرایط بیمه نامه قابل پرداخت می باشد.