بیمه تایم

اگر خودرو با جرثقیل پارکینگ منتقل شد چه کار کنیم؟

حمل با جرثقیل
۴.۴
(۱۱)

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که به محل پارک خودرو برگردید و متوجه شوید خودروی شما نیست! اگر خدای ناکردی دچار سرقت خودرو نشده باشید حتما خودروی شما به پارکینگ منتقل شده است. مطلبی که معروف به حمل خودرو با جرثقیل است و در این مطلب می‌خواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم.

برای اینکه خیالتان از بابت سرقت نرفتن خودرو راحت باشد ابتدا موبایل خود را چک کنید. احتمالا چنین پیامکی برای شما آمده باشد:

 

پیامک حمل با جرثقیل خودرو

اگر این پیام به هر دلیلی برای شما ارسال نشده بود چک کنید ببینید خودروی شما در محل پارک ممنوع پارک بوده است یا خیر؟ اگر بله اولین فرض شما باید حمل خودرو با جرثقیل باشد در غیر این صورت سریعا با پلیس تماس گرفته و اتفاق را توضیح دهید.

با فرض اینکه خودروی شما به پارکینگ منتقل شده است مابقی مطلب همراه بیمه تایم باشید.

 

چطور آدرس پارکینگ خودرو را پیدا کنیم؟

این امکان برای همه دارندگان خودرو وجود دارد که اگر خودرویشان توسط جرثقیل به پارکینگ منتقل شده با ارسال پیامک از این موضوع با خبر شوند. اگر خودروی شما توسط پلیس به پارکینگ منتقل شده باشد و یک ساعت از انتقال خودروی شما گذشته باشد می توانید با ارسال  اطلاعات عددی پلاک خودرو بدون درج حروف و کلمه «ایران» پلاک به شماره  سامانه پیامک ۳۰۰۰۵۳۵۳ از انتقال خودروی خود به پارکینگ توسط پلیس مطلع شوید.  در صورت انتقال خودرو به پارکینگ توسط ماموران راهنمایی و رانندگی؛ نشانی و نام پارکینگ مربوطه برای شخص ارسال ‌می‌گردد. هم اکنون ۳۷ پارکینگ که ضوابط ۱۳ گانه پلیس راهور تهران را رعایت کــرده و به سامانه نرم افزاری آنلاین متصل شده‌اند.

همچنین راه دیگر تماس با پلیس ۱۱۰ است که با دادن اطلاعات خودروی خود اپراتور به شما خواهد گفت که خودروی شما با کدام پارکنیگ با جرثقیل انتقال پیدا کرده است.

 

مراحل آزادسازی حمل خودرو با جرثقیل

مراحل آزادسازی حمل خودرو با جرثقیل

اولین کاری که باید انجام دهید این است که در ساعت اداری (ترجیحا صبح زود) به پارکینگ مراجعه کنید. با دادن اطلاعات خودروی خود به شما برگه‌ای داده می‌شود که به برای انجام مراحل ترخیص به ستاد ترخیص مراجعه کنید. آدرس ستادهای ترخیص تهران به قرار زیر است:

  • ستاد ترخیص مرکزی خیابان زنجان در خیابان ستارخان جنب کلانتری ۱۱۸ ستارخان واقع شده است.
  • ستاد ترخیص خلیج فارس در کیلومتر ۷ جاده قدیم کرج، خیابان خلیج فارس، خیابان راهنما قرار دارد.
  • ستاد منطقه ۳ راهور در خیابان پاسداران، خیابان گل‌نبی و ستاد منطقه ۵ راهور در بزرگراه همت، جنت‌آباد شمالی، خیابان دانش قرار دارد.
  • ستاد منطقه ۶ راهور، در میدان ولی‌عصر، ابتدای بلوار کریمخان زند و ستاد منطقه ۸ راهور نیز در بزرگراه شهید باقری، تقاطع خیابان رسالت واقع شده است.
  • ستاد منطقه ۱۱ راهور در میدان قزوین، خیابان قزوین، جنب شهرداری منطقه ۱۱ قرار دارد.
  • ستاد منطقه ۱۵ راهور نیز در سه‌راه افسریه، پشت شهرداری منطقه ۱۵، جنب ترمینال خاوران واقع شده است.
  •  آدرس ستاد منطقه ۱۷ راهور نیز بزرگراه آیت‌الله سعیدی، پل ساوه، خیابان آزادی، جنب آتش‌نشانی است.
  • ستاد منطقه ۲۰ راهور نیز در شهرری، خیابان شیرازی، روبروی فروشگاه شهروند قرار دارد.

 

قبل از رفتن به ستاد ترخیص حتما مدارک زیر را همراه داشته باشید:

  • اصل و کپی گواهینامه
  • اصل و کپی بیمه نامه شخص ثالث

پیشنهاد خواندن: راهنمای گم شدن بیمه شخص ثالث و بدنه

  • اصل و کپی کارت شناسایی خودرو ( حتما برگ سبز خودرو را هم همراه داشته باشید)
  • اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
  • اصل و کپی کارت ملی شخص متخلف
  • دریافت برگه معرفی به ستاد ترخیص از طرف راهنمایی رانندگی (همان که از پارکینگ دریافت می‌کنید)
  • مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ و پرداخت جرایم خلافی خودرو
  • پرداخت عوارض شهرداری(عوارض شهرداری در ستاد های ترخیص قابل پرداخت می‌باشند)
  • خرید پوشه روغنی (در خود ستاد قابل تهیه است)
  • پرداخت هزینه یدک کش
  • پرداخت هزینه پارکینگ

تا اینجا اگر مدارک شما کامل باشد کار شما در ستاد ترخیص تمام است و فرصت دارید تا مجددا به پارکینگ مراجعه کرده و خودروی خود را تحویل بگیرید. مراحل تقریبی انجام کار در ستاد خود بسته به حجم مراجعه کنندگان چیزی بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان نیاز دارد.

 

 

اگر ماشین شما در حمل خودرو با جرثقیل خسارت دید چه می‌شود کرد؟

حفظ و نگه‌داری از خودرویی که با جرثقیل حمل شده و به پارکینگ منتقل می‌شود بر عهده مامور راهنمایی و رانندگی و حمل‌کننده و نگه‌دارنده آن است و چنانچه در اثر حمل یا نگه‌داری، خسارتی به خودرو یا محموله آن وارد شود، راهنمایی و رانندگی از خسارت‌دیده حمایت می‌کند و جبران خسارت مذکور بر عهده حمل‌کننده یا نگه‌دارنده (مسئول پارکینگ) است.


پیشنهاد خواندن: راهنمای دریافت افت خسارت خودرو


همچنین اگر بیمه بدنه دارید می‌توانید با ارائه مدارک و فاکتورهای معتبر هزینه تعمیر خودرو را از شرکت بیمه دریافت نمایید. بیمه شخص ثالث هیچ گونه خسارتی را در این شرایط جبران نمی کند و البته با توافق مقصر حادثه و فرد آسیب دیده وی می تواند هزینه حمل را از مقصر حادثه دریافت نماید.

اگر خودرو به علت توقف در پارکینگ پلیس جریمه تاخیر در بیمه شخص ثالث داشته باشد، وی می‌تواند در زمان تمدید بیمه نامه با ارائه مدارک لازم مبنی بر توقف خودرو در پارکینگ پلیس همه جریمه‌ها بخشوده می‌شود.

تعیین و پیگیری خسارت خودرو از طرف جرثقیل کار ساده‌ای نیست و پیگیری زیادی نیاز دارد و تنها اگر افسر تشخیص دهد که خودرو با جرثقیل خسارت دیده است شما می‌توانید از پارکینگ خسارت بگیرید. برای همین پیشنهاد می‌کنیم با داشتن بیمه بدنه خیال خود را راحت کرده و مطمئن باشید که خسارت را دریافت می‌کنید.

برای خرید بهترین بیمه بدنه کافی است فرم بیمه بدنه در چند ثانیه پر کنید تا کارشناسان بیمه تایم راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.

تعیین و پیگیری خسارت خودرو از طرف جرثقیل کار ساده‌ای نیست و پیگیری زیادی نیاز دارد و تنها اگر افسر تشخیص دهد که خودرو با جرثقیل خسارت دیده است شما می‌توانید از پارکینگ خسارت بگیرید. برای همین پیشنهاد می‌کنیم با داشتن بیمه بدنه خیال خود را راحت کرده و مطمئن باشید که خسارت را دریافت می‌کنید. برای خرید بهترین بیمه بدنه کافی است فرم بیمه بدنه در چند ثانیه پر کنید تا کارشناسان بیمه تایم راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.

حتما توجه کنید که پس از ترخیص خودرو خود در همان روز دوباره در مکان های پارک ممنوع قرار ندهید. زیرا ممکن است در یک روز خودرو به دلیل عدم رعایت قوانین رانندگی دوباره توقیف شود.

 


آیا پلیس حق حمل خودرو با جرثقیل در حضور مالک را دارد؟

حمل با جرثقیل توسط پلیس

حتما شما هم بارها شاهد این صحنه بوده‌اید که مامورین راهنمایی و رانندگی اقدام به حمل خودروهای سواری با جرثقیل هستند که این اقدام پلیس ناشی از دلایل مختلفی می‌تواند باشد. اگر خودرویی خلافی داشته باشد بر اساس قانون پلیس بتواند با جرثقیل خودروی وی را به پارکینگ منتقل کند، اما  بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۱۳۸۹  ، اگر مالک وسیله در محل حاضر شود پلیس با احراز مالکیت مالک و صدور قبض جریمه خودرو را در اختیار صاحب خودرو قرار می‌دهد. این نکته را فراموش نکنید که اگر کارت خودرو به نام فرد نباشد و مالکیت خودرو برای پلیس احراز نشود خودرو به وی تحویل داده نشده و به پارکینگ منتقل می‌شود. مالک و صاحب اصلی خودرو با همراه داشتن کارت شناسایی خود و کارت ماشین می‌تواند برای تحویل خودرو به پارکینگ مراجعه نماید.


بیشتر بدانید: راهنمای گرفتن خسارت بدون کروکی


نکته: اگر پلیس اصرار به انتقال خودرو به پارکینگ را داشته باشد می‌توانید با شماره تلفن ۱۹۷ بازرسی ناجا تماس و تخلف را گزارش نمایید. در این شرایط مامورین فقط مکلف به صدور برگ جریمه بوده و خودرو را باید به شما تحویل نمایند.

توجه: این مورد برای توقیف خودروهایی است که برخی از قوانین رانندگی را رعایت نکرده‌اند مثل پارک زیر تابلوی حمل با جرثقیل، اما برای تخلفات رانندگی از قبیل مست بودن، نداشتن گواهینامه و …. توقیف خودرو حتی با وجود مالک خودرو در مکان انجام می‌شود.

 


در چه مواقعی خودرو با جرثقیل حمل خواهد شد؟

فاصله از تابلو حمل با جرثقیل چقدر باید باشد؟

بر اساس قانون توقف خودرو در مکان های زیر ممنوع می باشد و پلیس می تواند به راحتی خودروی پارک شده در این مکان‌ها را جریمه و به پارکینگ منتقل کند:

  • پیاده رو و محل‌های عبور عابر پیاده
  • روبروی ورودی خیابان، جاده و یا کوچه
  • روبروی پارکینگ ساختمان‌ها
  • داخل تقاطع
  • در فاصله ۱۵ متری میدان یا تقاطع یا سه راه ها یا تقاطع راه آهن
  • در فاصله ۱۵ متری شیرهای آب آتش نشانی و شیرهای آب نصب شده در راه ها
  • در فاصله ۱۵ متری اطراف چراغ های راهنمایی و رانندگی و یا محل هایی که توقف وسایل نقلیه مانع دید علایم راهنمایی و رانندگی بشود
  • از ابتدا تا انتهای پیچ ها
  • در فاصله ۱۵ متری ورودی یا خروجی مراکز آتش نشانی، پلیس و بیمارستانها و فوریت های پزشکی
  • دوبله پارک کردن
  • روی پل ها و درون تونل ها و معابر در ارتفاع
  • در خیابان هایی که پیاده رو آن قابل عبور نبوده و عابران مجبور شوند از مسیر خیابان عبور کنند
  • در ایستگاه های وسایل نقلیه همگانی و حریم آنها
  • در محل هایی که علایم راهنمایی و رانندگی مانند تابلوهای توقف ممنوع و یا ایستادن ممنوع و یا خط کشی های شطرنجی در سطح تقاطع و یا معابر نیز دلالت بر ممنوعیت توقف نماید
  • مقابل دستگاه توقف سنج (پارکومتر) بدون رزرو و پرداخت هزینه

حریم تابلوهای راهنمایی و رانندگی چقدر است؟

اگر در مکانی تابلو توقف ممنوع نصب شده باشد رانندگان برای چند لحظه جهت پیاده یا سوار کردن بدون آنکه از پشت فرمان خارج شوند می‌توانند توقف نمایند و اگر در محلی تابلو ایستادن ممنوع نصب شده باشد رانندگان حتی برای یک لحظه هم نمی‌توانند توقف نمایند و حریم این تابلوها برابر آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی ۱۵ متر به چپ و ۱۵ متر به راست می‌باشد. یا به عبارتی ۱۵ متر به جلو و ۱۵ متر به عقب می‌باشد و کارشناسان امر برای مشخص نمودن با فلش حریم تابلو را مشخص می‌نمایند.

 

تفاوت تابلوی توقف ممنوع و ایستادن ممنوع

  1. اگر تابلوها فلش نداشته باشد حریم آن‌ها ۱۵متر به چپ و ۱۵متر به راست می‌باشد.
  2. اگر تابلوها به دو طرف فلش داشته باشند باز حریم آن‌ها ۱۵ متر به چپ و ۱۵ متر به راست می‌باشد.
  3. اگر تابلوها فقط به سمت چپ فلش داشته باشند حریم آن‌ها فقط ۱۵ متر به چپ می‌باشد و توقف در سمت راست تابلو آزاد است.
  4. اگر تابلوها فقط به سمت راست فلش داشته باشند حریم آن‌ها فقط ۱۵ متر به راست می‌باشد و توقف در سمت چپ تابلو آزاد است.

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۴.۴ / ۵. تعداد رای ۱۱

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

۲ comments

  • با سلام وخسته نباشید خدمت شما.ماشین همسرم دزدیده شده وگزارش دادیم وفردای اون اون روز چند کوچه بالاتر پیداشد .مامور کلانتری تو گزارش نوشته بود باند وساپ ماشین وزاپاس دزدیده شده .ماشین تو پارکینگ بودتا مراحل ترخیص طی بشه …اماموقع ازادی ماشین همسرم دید باطری و خیلی از وسایل ماشین نیست یعنی باطری اصل ماشینو عوض کردن ویکی خراب گداشتن .همسرم ماشینو در نیاورد یعنی امضا نکرد برگه تحویل خودرو …الا ما باید چیکارکنیم واز کی شکایت کنیم ..ماشین تغریبا نزدیک ۲ ماه هست تو پارکینگ .ممنون میشم راهنمای کامل کنید .با سپاس