بیمه تایم

راهنمای کامل ثبت نام کارت سوخت المثنی بنزین – آذر ۹۷

کارت سوخت
۴
(۴)

بنزین و گازوئیل جز سوخت‌های متداول هستند که در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سال‌های اخیر میزان مصرف هر دو سوخت افزایش یافته به طوریکه در تیر ماه سال ۱۳۹۷ رکورد مصرف بنزین به صورت بی سابقه به ۱۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر رسید. برای کاهش مصرف بنزین و برای جلوگیری از قاچاق سوخت در  سال ۱۳۸۴ سهمیه‌بندی  سوخت  در کشور اجرا شد. کارت سوخت از همان زمان برای تمامی وسایل نقلیه صادر شد، که البته در سال‌های بعد به علت یکسان سازی قیمت سوخت  و به دلایل دیگر در سال‌های بعد الزامی برای استفاده از کارت سوخت برای دریافت سوخت نبود. در سال ۱۳۹۷ با توجه به برنامه ریزی های جدیدی که در نحوه سوخت رسانی  و بهینه سازی سوخت در کشور در حال انجام می‌باشد ، بازگشت دوباره‌ای به کارت‌های سوخت در حال انجام می‌باشد، در این نوشته سعی بر آن داریم که راهنمایی لازم را برای تهیه کردن کارت های سوخت را ارائه کنیم.

مطلب مرتبط: راهنمای دریافت المثنی بیمه شخص ثالث و بدنه

اگر فرصت خواندن مطلب را ندارید انیمیشن زیر مهمترین نکات را به شما خواهد گفت:

یک نکته مهم!!!!

 

ثبت نام کارت سوخت المثنی بنزین

ثبت نام کارت سوخت بنزین

برای ثبت نام کارت سوخت، مالکان خودرو و یا موتور سیکلت که دارای کارت سوخت نمی‌باشند و یا درخواست صدور کارت سوخت المثنی را دارند می توانند از طریق یکی از ۳ روش زیر اقدام به ثبت نام در سامانه نمایند:

روش اول: مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ و همراه داشتن مدارک لازم برای ثبت نام .
روش دوم: مراجعه به سامانه خدمات دولت به نشانی  ( www.mob.gov.ir ) و  انتخاب گزینه درخواست کارت سوخت‌المثنی و ثبت اطلاعات می توانند در این سامانه ثبت نام نمایند.

روش سوم: نصب اپلیکیشن‌هایی که خدمات دولتی ارائه می دهند بر روی گوشی‌های همراه است که که در همه برنامه‌ها باید گزینه درخواست کارت سوخت المثنی را باید انتخاب کنند. این برنامه برای تمامی گوشی های   Android   و   IOS در دسترس بوده و همه افراد می‌توانند از طریق منابع زیر این برنامه را دریافت و نصب نمایند.

  • سامانه خدمات همراه دولت (mob.gov.ir)
  • ایران اپس (iranapps.ir)
  • کافه بازار  (cafebazaar.ir)
  • اپ استور (appstore.ir)

 

مدارک لازم برای ثبت نام در کارت سوخت به صورت اینترنتی

  • ارائه شماره تلفن همراه که باید به نام مالک وسیله نقلیه باشد
  • کد ملی و تاریخ تولد مالک که با ثبت آن سایر اطلاعات شناسنامه‌ای به صورت خودکار نمایش داده می‌شود.
  • اطلاعات شناسایی وسیله نقلیه (شماره سریال هشت رقمی مندرج در بارکد پشت کارت خودرو) یا شماره VIN
  • انتخاب شماره ۱۶ رقمی یکی از کارت‌های بانکی عضو شتاب که به صورت خودکار در پنجره ثبت اطلاعات این بخش به نمایش در می‌آید. صرفا
  • شش رقم اول و چهار رقم آخر کارت (به عنوان مثال ۲۲۱۳******۶۰۳۷۹۹) نمایش داده می‌‌شود.
  • پس از ورود اطلاعات، پیامی مبنی بر تایید عملیات ثبت نام به اطلاع متقاضی خواهد رسید که به منزله پایان مراحل ثبت نام خواهد بود.
  • نحوه فعال سازی کارت سوخت و استفاده از آن در جایگاه‌های سوخت در اطلاعیه های بعدی اعلام خواهد شد.

ثبت نام کارت سوخت المثنی از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰

برای ثبت نام حضوری کارت سوخت باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید.
-حضور مالک خودرو و یا ارائه وکالت نامه ای برای دریافت کارت سوخت باشد.
-برای مالکانی که اشخاص حقوقی هستند، معرفی نامه رسمی سازمان مربوطه به همراه کارت ملی نماینده معرفی شده لازم می‌باشد.
-به همراه داشتن اصل و کپی کارت خودرو و یا سند و یا بنچاق خودرو
-شناسنامه و یا کارت ملی مالک یا وکیل ایشان برای احراز هویت
-ارائه آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و کد ملی مالک
-واریز مبلغ ۱۰ هزار تومان به حساب شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی
(پرداخت مبلغ فوق باید حتما از طریق دستگاه های کارت خوان موجود در دفاتر پلیس +۱۰ انجام شود و واریز مبلغ از طریق اینترنت، عابر بانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نمی باشد. )

 

 

نکته: مالکان خودروهای عمومی دولتی اعم از سواری، وانت و موتورسیکلت و مالکان خودروهای قولنامه ای برای ثبت نام کارت سوخت المثنی، می توانند همانند گذشته صرفا با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ نسبت به ثبت تقاضای خود اقدام کنند.

 

پیگیری کارت سوخت خودروهای صفر

تمامی خودرو های صفر که پلاک شده‌اند، دارای کارت سوخت هستند و کافی است مالکان این خودرو‌ها برای دریافت کارت سوخت خود با همراه داشتن مدارک شناسایی خودشان و مدارک مربوط به خودرو به دفاتر پست مراجعه نمایند.

 

کارت سوخت گم شده

گم شدن کارت سوخت

برای خودروهایی که کارت سوختشان را گم کرده‌اند و درخواست صدور کارت سوخت المثنی را دارند باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و درخواست خود را اعلام نمایند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که با ارائه درخواست برای صدور کارت سوخت جدید، کارت سوخت قبلی آن‌ها غیر فعال می‌شود و امکان فعال سازی دوباره کارت قبلی وجود نخواهد داشت. حتی اگر فرد درخواست صدور کارت جدید را نداده باشد و فقط  گزارش گم شدن کارت را اعلام کرده باشد، در صورتی که از آن کارت در یک جایگاه سوخت استفاده شده باشد امکان فعال سازی دوباره را نخواهد داشت.

نکته: کارت‌های سوخت معیوب که بدون تراکنش مصرف سوخت باشند، در صورت تحویل کارت هوشمند سوخت معیوب، به رایگان کارت المثنی جدید برای آن‌ها صادر می شود.

نکته: برای خودروهای دارای پلاک قدیمی کارت المثنی صادر نمی‌شود.

پیگیری کارت سوخت از طریق پست

اگر نمی‌دانید که کارت سوختی که به دست شما نرسیده در چه مرحله‌ای است، می‌توانید  برای پیگیری کارت سوخت به سایت sokht.epolice.ir مراجعه کرده و با واردکردن شماره پلاک خودروی مورد نظر از شماره و زمان تحویل به پست را با خبر شوید. بعد از صدور کارت و رسیدن کارت سوخت به اداره پست شما می‌توانید با مراجعه به اداره پست منطقه خود کارت سوخت خود را تحویل بگیرید.
اگر ۱۵ روز از تاریخ تحویل کارت سوخت به شرکت پست گذشته باشد، شما می‌توانید با در دست داشتن مدارک زیر به اداره پست مراجعه کرده و کارت خود را دریافت نمایید. حتی اگر کارت سوخت به درب منزل شما هم ارسال شده باشد برای تحویل آن ارائه مدارک زیر لازم است:

  • شناسه مالکیت یا سند خودرو و یا کارت ماشین
  • ارائه مدرک شناسایی مالک خودرو از قبیل کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه یا گذرنامه
  • حضور خود مالک ضروری نیست

 

رمز کارت سوخت را چگونه فعال کنیم

اگر کارت سوخت به دستتان رسیده شما می توانید، کارت سوخت را رمز گذاری کنید ، برای انجام این کار باید کارت سوخت را در کارت خوان قرارداده و با مشاهده پیام فعال سازی سازی رمز و تایید آن با کلید سبز  تایید کرده و رمز چهار رقمی مورد نظر را دوباره وارد کنید تا رمزتان تایید شود.  اگر هم می خواهید رمز کارت سوختتان را تغییر دهید باید گزینه عملیات تغییر رمز را انتخاب کنید و رمز جدید را وارد کنید. دقت کنید که اگر رمزتان را ۵ بار متوالی اشتباه وارد کنید،  کارت شما قفل می‌شود و شما برای رفع این مشکل باید به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در سراسر کشور مراجعه کنید.

 

در صورت داشتن هرگونه سوال میتوانید از طریق گذاشتن کامنت در انتهای همین پست پاسخ خود را دریافت کنید.

 

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۴ / ۵. تعداد رای ۴

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

۲ comments