بیمه تایم
راهنمای پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث

راهنمای پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث سال ۱۴۰۳

۰
(۰)

هر ساله تصادفات جاده ای بخش بزرگی از خسارات بیمه‌ای را در رشته بیمه شخص ثالث در همه شرکت‌های بیمه را به خود اختصاص می‌دهد. از این رو استفاده از بیمه شخص ثالث ممکن است برای همه ما اتفاق بیافتد که می‌خواهیم در این مقاله نحوه استفاده از بیمه شخص ثالث در زمان خسارت را به صورت کامل توضیح دهیم.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث

بیمه نامه شخص ثالث پوشش‌های زیر را در هر بیمه نامه دارد:

پوشش مالی بیمه شخص ثالث

با داشتن بیمه شخص ثالث هر گونه خسارت مالی که ممکن است به خودروی دیگر و یا اشیا ثابت و یا اموال عمومی از قبیل تیر برق و تابلو و … وارد شود تا سقف تعهدات درج شده در بیمه نامه را تحت پوشش قرار می‌دهد.

پوشش جانی بیمه شخص ثالث

اگر در هر حادثه خسارت‌هایی از قبیل هزینه پزشکی و دیه و نقص عضو برای فرد ثالث اتفاق بیافتد با پوشش جانی بیمه نامه قابل جبران می‌باشد.

پوشش راننده مقصر

اگر در حادثه راننده مقصر فوت نماید با داشتن بیمه شخص ثالث قابل پرداخت می‌باشد.

قوانین پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۳

بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث از سال ۱۳۹۵ پرداخت خسارت در بیمه شخص ثالث با توجه به قانون خودروی متعارف انجام می شود. بر اساس این قانون خوروهایی که ارزش آن ها از نصف دیه مرد مسلمان در هر سال بیمه ای بیشتر باشد به عنوان خودوری متعارف شناخته می شوند و در پرداخت خسارت محدودیت هایی برابر خودروی متعارف دارند.

در سال ۱۴۰۳ قوه قضائیه دیه ماه حرام سال را ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومام و اعلام کرده که بر اساس این دیه هر خودرویی که قیمت آ« بالای ۸۰۰میلیون تومان باشدبه عنوان خودروی نامتعارف می باشند. پرداخت خسارات جانی و هزینه های پزشکی هم بر اساس هزینه های درمانی و دیه فرد آسیب دیده برای آن فرد انجام می شود. مهلت پرداخت خسارت و شرایط پرداخت خسارت در همه خسارات متفاوت می باشد.

سقف پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث سال ۱۴۰۳

با توجه به نوع خسارت اتفاق افتاده، حداکثر خسارت بیه شخص ثالث متفاوت می‌باشد. سقف پرداخت خسارت‌های جانی بیمه شخص ثالث برابر با مبلغ دیه مشخص‌شده برای یک انسان کامل در ماه‌های حرام در آن سال مشخص می‌شود. میزان و مبلغ تعهدات مالی بیمه شخص ثالث بر خلاف تعهدات جانی برای همه بیمه‌ نامه‌ها یکسان نیست و بستگی به انتخاب بیمه گذار هر خودرو در زمان خرید این بیمه‌نامه دارد. برای توضیحات کامل می‌توانید به مقاله سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث مراجعه کنید. سقف پوشش مالی بیمه نامه شخص ثالث در سال ۱۴۰۳ تا ۸۰۰ میلیون تومان و برای پوشش جانی در ماه حرام تا سقف ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در ماه عادی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان می باشد.

تعداد دفعات استفاده از بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث یک بیمه نامه یک ساله است و هر فرد بیمه گذار، می‌تواند تا سقف تعهدات هر کدام از پوشش ها می‌تواند از بیمه نامه استفاده نماید از این رو تعداد دفعات استفاده از بیمه شخص ثالث محدودیت ندارد.

مهلت مراجعه به بیمه بعد از تصادف

با توجه به ماده ۱۵ قانون بیمه شخص ثالث بیمه گذار بیمه نامه باید در زمان خسارت باید ظرف مدت ۵ روز از تاریخ وقوع حادثه خسارت را به شرکت بیمه اطلاع  دهد. در غیر این صورت اگر حادثه به علت عواملی خارج از اختیار وی اتفاق بیافتد هم با شرایط با بیمه شخص ثالث قابل جبران می‌باشد. در غیر این صورت خسارت غیر قابل پرداخت می‌باشد.

مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث

مدت زمان پرداخت خسارت با توجه به نوع خسارت اتفاق افتاده متفاوت می باشد. در خسارات مالی پرداخت خسارت بلافاصله پس از تمام شدن مراحل تشکیل پرونده در مرکز خسارت شرکت بیمه و ارزیابی خسارت توسط کارشناس انجام می‌شود.  اما در خسارات جانی پرداخت خسارت دیه با توجه به رای دادگاه انجام می شود.

۵ مرحله دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

۱-گزارش تصادف رانندگی پیش آمده به پلیس

اولین قدم، در ثبت خسارت بیمه شخص ثالث تماس با پلیس و ثبت خسارت می باشد. بعد از حضور پلیس در صحنه تصادف کروکی توسط پلیس تنطیم می شود و یکی از مدارک مهم در تشکیل پرونده برای پرداخت خسارت می باشد.

۲- مراجعه به واحد ثبت خسارت شرکت بیمه و تشکیل پرونده

با توجه به قانون بیمه شخص ثالث هر فرد خسارت دیده باید ظرف مدت ۵ روز خسارت اتفاق افتاده را به اطلاع شرکت بیمه برساند. این کار با مراجعه به واحد خسارت و ثبت اطلاعات حادثه انجام می شود. حتی امکان ثبت خسارت به صورت آنلاین در برخی از شرکت های بیمه وجود دارد. در زمان خرید بیمه شخص ثالث می توانید به کمک کارشناسان بیمه تایم شرکت هایی که پرداخت خسارت سیار دارند را هم خریداری کنید.

۳- ارائه مدارک برای پرداخت خسارت

بعد از ثبت خسارت باید مدارک پرونده خسارت کامل گردد. مدارک خسارت های مالی و جانی با هم متفاوت بوده و حتما باید بیمه گذار برای پرداخت خسارت لیست مدارک کامل را به شرکت بیمه ارائه نماید. حتما از لیست مدارک شرکت بیمه تان برای ثبت خسارت قبل از مراجعه به واحد خسارت مطمئن شوید.  لیست کلی کامل مدارک پرداخت خسارت به ترتیب جدول زیر می باشد:

مدارک پرداخت خسارت مالی بیمه شخص ثالث

 

مدارک پرداخت خسارت جانی بیمه شخص ثالث
مدارک پرداخت خسارت جانی بیمه شخص ثالث

۴- ارائه مدارک قضایی و یا کروکی غیر سازشی

اگر طرفین در میزان خسارت به خسارت وارد شده به توافق نرسند و یا اگر خسارت بالاتر از تعهدات مالی بیمه شخص ثالث باشد ارائه مدارک قضایی و کروکی غیر سازشی به شرکت بیمه الزامی می باشد. کروکی غیر سازشی توسط پلیس راهنمایی و رانندگی ارائه می شود. البته پرداخت خسارت مالی زیر مبلغ ۴۰ میلیون تومان نیاز به ارائه کروکی ندارد. ارائه مدارک به کارشناس واحد خسارت و تصمیم گیرنده مراجع قضایی در محاسبه و پرداخت خسارت کمک می نماید.

۵-ثبت گزارش کارشناسی واحد خسارت شرکت بیمه در پرونده

بعد از مراحل گفته شده کارشناس واحد خسارت شرکت بیمه پرونده و مدارک ارائه شده را بررسی کرده و میزان خسارت وارد شده را تعیی می نماید. نحوه تعیین خسارت خودرو توسط بیمه در این مرحله از فرآیند دریافت خسارت بیمه شخص ثالث به این صورت است که کارشناس بیمه با بررسی دقیق خودرو و مدارک ارائه شده، میزان خسارت وارده را تعیین می‌کند. این مرحله بسیار مهم است؛ زیرا مبلغی که کارشناس تعیین می‌کند، مبنای پرداخت خسارت توسط شرکت بیمه خواهد بود.

مدارک مورد نیاز ارزیابی خسارت

فرآیند ارزیابی خسارت توسط کارشناس شامل مراحل زیر است:

مدارک ارزیابی خسارت بیمه شخص ثالث

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث به نوع تصادف (مالی یا جانی بودن تصادف) و میزان خسارت بستگی دارد. در‌واقع برای دریافت خسارت هر نوع تصادفی به مدارک متفاوتی نیاز خواهید داشت. همچنین توافق صورت‌گرفته میان راننده مقصر و فرد زیان‌دیده و شدت تصادف نیز روی لزوم ارائه کروکی جهت پرداخت خسارت بیمه ثالث تاثیر می‌گذارد. در ادامه مدارک و شرایط مختلف دریافت خسارت بیمه ثالث را بررسی می‌کنیم.

مدارک لازم جهت تشکیل پرونده خسارت مالی شخص ثالث

مدارک لازم برای تشکیل پرونده خسارت‌های مالی بیمه‌نامه ثالث باتوجه‌به اینکه میزان و مبلغ خسارت چقدر است و یا اینکه دو طرف دعوا بر سر مقصر حادثه توافق دارند یا نه فرق می‌کند. حتی اینکه خسارت مالی به ماشین فرد دیگری وارد شده باشد یا راننده مقصر با اجسام ثابت تصادف کرده باشد هم روی فهرست مدارک لازم برای دریافت خسارت تأثیر می‌گذارد.

مدارک پرداخت خسارت با کروکی و بدون کروکی

 

مدارک لازم برای دریافت خسارت مالی شخص ثالث بدون کروکی

با توجه به قانون بیمه شخص ثالث خسارت های مالی که زیر ۴۰ میلیون تومان (پایه پوشش مالی سال ۱۴۰۳) باشند پرداخت خسارت بدون کروکی امکان پذیر می‌باشد.  همچنین در صورت توافق طرفین در میزان خسارت نیازی به کروکی نیست. مدارک لازم برای تشکیل پرونده خسارت مالی شخص ثالث بدون کروکی عبارتند از:

  • اصل و کپی بیمه‌نامه بدنه و شخص ثالث هر دو طرف
  • اصل و کپی گواهینامه راننده وسیله هر دو طرف
  • اصل و کپی کارت خودرو
  • اعلام کردن خسارت در اسرع وقت

مدارک مورد نیاز تشکیل پرونده خسارت جانی شخص ثالث (دیه)

استفاده از بیمه شخص ثالث در تصادف منجر به فوت یا صدمه بدنی کمی پیچیده‌تر است. اگر پای صدمه جانی اعم از فوت یا نقص عضو و حتی کوفتگی و شکستگی درمیان باشد، برای تعیین میزان دیه و ارش به حکم دادگاه نیاز است. به‌طورکلی مدارک مورد نیاز تشکیل پرونده خسارت جانی شخص ثالث (دیه) شامل موارد زیر می‌شود:

  • اصل کوپن بیمه‌نامه شخص ثالث مقصر حادثه.
  • اصل گواهینامه راننده مقصر حادثه، کارت خودرو و کارت ملی راننده.
  • کروکی تصادف (گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا گزارش مقامات انتظامی یا نظریه کارشناس منتخب مراجع قضایی).
  • گزارش ها و صورت جلسات نیروی انتظامی.
  • اوراق بازجویی از مقصر و زیان‌دیدگان.
  • نظریه سازمان پزشکی قانونی.
  • آرای دادگاه.
  • کارت های شناسایی مجروحین و متوفیان (شناسنامه و کارت ملی ایشان).
  • خلاصه پرونده بالینی مصدوم یا متوفی در صورتی که در مراکز درمانی بستری شده باشد.
  • کپی شناسنامه و کارت ملی وراث متوفی و یا ذی‌نفعان دریافت خسارت.
  • جواز دفن، گزارش معاینه جسد و گواهی فوت به همراه شناسنامه باطل شده متوفی، در صورتی‌که در حادثه زیان‌دیده فوت نموده باشد.
  • ارائه گواهی انحصار وراثت، در حوادث منجر به فوت.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده و پرداخت خسارت شخص ثالث با کروکی غیرسازشی

هنگامی که به دلایل مختلفی مانند عدم توافق طرفین حادثه در مورد فرد مقصر، عدم قبول نظر پلیس و یا کامل نبودن مدارک طرفین حادثه و … کروکی از نوع عدم سازش (غیر سازشی) توسط پلیس و یا کارشناس رسمی دادگستری ترسیم می‌شود، باید زیان‌دیده یا طرفین تصادف با در دست داشتن مدارک زیر جهت تشکیل پرونده به شعب پرداخت خسارت بیمه مراجعه نمایند:

  • اصل یا کپی برابر اصل شده کروکی تصادف و یا گزارش کارشناس رسمی دادگستری توسط مرجع قضایی تایید شده؛
  • کپی برابر اصل شده مدارک مقصر (گواهی‌نامه، کارت مشخصات خودرو، کارت ملی) که توسط مرجع قضایی تایید شده؛
  • اصل یک برش کوپن بیمه نامه خودرو مقصر حادثه؛
  • اصل و کپی مدارک زیان‌دیده (گواهی‌نامه، کارت مشخصات خودرو، کارت ملی و بیمه‌نامه شخص ثالث).
  • همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که مدارک تکمیلی در شرکت‌های بیمه مختلف ممکن است متفاوت باشد؛ اما به صورت کلی مدارک ذکر شده برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث الزامی است.

برای اطلاع از شرایط پرداخت خسارت بدون کروکی می تونید به بلاگ بیمه تایم مراجعه کنید.

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث

یک از مواردی که در هنگام انتخاب کردن بهترین بیمه شخص ثالث باید به آن توجه کنید، تعداد مراکز پرداخت خسارت است. هرچه تعداد شعب پرداخت خسات شرکت‌های بیمه یشتر باشد، امکان دسترسی بیمه‌گذار به مراکز بهتر و روند دریافت خسارت‌ هم سریع‌تر انجام می‌شود.

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه ایران

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه ایران

 

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه آسیا

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه آسیا

 

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه البرز

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه البرز

 

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه دانا

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه دانا

 

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه پاسارگاد

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه پاسارگاد

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه پارسیان

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه پارسیان

 

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه کارآفرین

مراکز پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه کارآفرین

پرداخت خسارت آنلاین بیمه تایم

بیمه تایم در راستای راحتی هرچه بیشتر بیمه گذاران، خدمات پرداخت خسارت آنلاین را برای خودروهایی که بیمه کرده است در هر دو رشته بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه را فراهم کرده. امکان بررسی شرایط پرداخت خسارت بدون کروکی هم برای خسارت هایی که زیر ۳۰ میلیون تومان باشد هم امکان پذیر می باشد.

 

سوالات متداول

مدت زمان برای پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث چقدر است؟

پرداخت خسارت مالی معمولا بلافاصله پس از ارزیابی خسارت توسط کارشناس بیمه انجام می‌شود. اما برای پرداخت خسارت جانی، منتظر رای دادگاه برای تعیین دیه و سپس تشکیل پرونده در شرکت بیمه برای پرداخت خسارت است. این روند ممکن است زمان بیشتری ببرد.

مهلت مراجعه برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث چقدر است؟

بیمه‌گذار باید ظرف مدت ۵ روز از تاریخ وقوع حادثه بیمه‌گر را مطلع سازد. در غیر این صورت، ممکن است بیمه‌گر خسارت را قبول نکند، مگر اینکه بیمه‌گذار بتواند نشان دهد که به دلایلی خارج از اختیارش نتوانسته اطلاع دهد.

 

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد رای ۰

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

ماندانا بیات کارشناس ارشد بیمه - کارگزاری رسمی بیمه مرکزی

اضافه کردن نظر