بیمه تایم
بیمه بدنه با کروکی

بیمه بدنه با کروکی

۵
(۱)

در بسیاری از تصادفات استفاده از بیمه ثالث و بیمه بدنه پیش می‌آید که آیا داشتن کروکی تصادف الزام است؟ و یا اصلا بر اساس شرایط اتفاق افتاده نیازی به کروکی  در تصادف نیست؟ ممکن است برخی اوقات یکی از طرفین درخواست کروکی تصادف کند و یا حتی بر اساس قانون برای پرداخت خسارت نیاز به کروکی داشته باشند!  این که چه تصادفاتی نیاز به کروکی دارند و چه تصادفاتی بدون نیاز به کروکی پرداخت خسارت انجام می‌شود، موضوعی است که در این نوشته به آن خواهیم پرداخت.

کروکی بیمه بدنه چیست؟

کروکی در واقع گزارش و ترسیم پلیس از تصادف است که در آن تمامی جزئیات صحنه تصادف، زمان دقیق تصادف به همراه تاریخ و ساعت و مکان حادثه و سایر جزئیات حادثه به طور کامل شرح داده می‌شود. کروکی که توسط پلیس تنظیم می‌شود به صورت ترسیم دستی بوده و ارائه کروکی به شرکت‌های بیمه و سایر مراجع قانونی  برای دریافت خسارت و پیگیری برخی از حوادث لازم باشد.

انواع کروکی برای دریافت خسارت

با توجه به نوع خسارت اتفاق افتاده انواع کروکی به ترتیب زیر تقسیم بندی می‌شود:

کروکی سازشی

کروکی سازشی معمولا برای سوانحی می‌باشد که فقط دارای خسارت مالی هستند و طرفین نسبت به  خسارت حادثه به توافق رسیده‌اند و نسبت به خسارتی که از طرف پلیس راهنمایی و رانندگی ثبت شده اعتراضی ندارند.

مدارک لازم برای کروکی سازشی عبارتند از گواهینامه، کارت خودرو، کارت بیمه شخص ثالث و برگه معاینه فنی. با به همراه داشتن کروکی سازشی زیان دیده می‌تواند به شرکت بیمه مراجعه کرده و خسارت مالی خود را برابر با پوشش مالی بیمه شخص ثالث مقصر دریافت نماید.

کروکی غیر سازشی (کروکی مراجع قضایی)

این کروکی شامل دو صفحه بوده و در صفحه اول اطلاعات طرفین حادثه، موقعیت خودروها و یا عابران در زمان وقوع حادثه به صورت کامل شرح داده می‌شود. در برگه دوم مشخصات پلیس راهنمایی و رانندگی که گزارش تصادف را ثبت کرده به همراه علت‌های وقوع حادثه را بیان می‌کند. علت تنظیم کروکی عدم سازشی می‌تواند به یکی از دلایل زیر باشد:

  • به توافق نرسیدن طرفین حادثه در مورد مقصر تصادف
  • قبول نداشتن نظر افسر در مورد حادثه و میزان خسارت اتفاق افتاده
  • تکمیل نبودن مدارک راننده‌ها از جمله به همراه نداشتن گواهینامه رانندگی، نداشتن کارت خودرو، بیمه نامه شخص ثالث و برگه معاینه فنی
  • اگر میزان خسارت اتفاق افتاده بیشتر از سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث مقصر حادثه باشد

کروکی فرضی

در برخی موارد صحنه تصادف به طور عمدی یا سهوی قبل از بازدید کارشناس راهنمایی و رانندگی به هم می خورد و وضعیت اولیه پس از وقوع تصادف را ندارد و به دلیل عدم بازدید صحنه تصادف، ترسیم کروکی اولیه ممکن نیست. به این وضعیت اصطلاحا تصادف صحنه به هم خورده می گویند. در این صورت، کروکی فرضی به استناد اظهارات دو طرف ترسیم خواهد شد. چون کروکی فرضی به دستور مقام قضایی ترسیم می شود حکم کروکی معمول را دارد و مورد تایید شرکت بیمه و صندوق تامین خسارت‌های بدنی است.

برای چه تصادفاتی کروکی لازم است؟

در حالت کلی اگر هر کدام از تصادفات زیر برای شما اتفاق بیافتد، باید با توجه به نوع تصادف اقدام به دریافت کروکی نمایید:

  • تصادفات زنجیره‌ای که چند ماشین درگیر شده‌اند؛
  •  به دلیل رد کردن چراغ قرمز، تصادفی اتفاق بیافتد؛
  • تصادف با یک ماشین نظامی باشد؛
  • تصادف شاخ‌به‌شاخ  دو خودرو؛
  • تصادف با موتورسیکلت؛
  • تصادف نوعی برخورد با شی ثابت باشد؛
  • تصادف با ماشین‌های سنگین (کامیون، اتوبوس،مینی بوس و…)؛
  • طرف مقابل در تصادف گواهینامه یا بیمه‌نامه نداشته باشد؛
  • تصادف با فردی که در آن شهر ساکن نیست؛
  • اگر بیمه‌نامه‌های امسال و سال گذشته پیوسته نباشند؛
  • کمتر از ۲۰ روز از شروع بیمه‌نامه گذشته باشد؛
  • اگر کسی در تصادف آسیب جسمی ببیند یا خدای نکرده فوت کند؛
  • تصادف به‌دلیل حرکت دنده عقب؛
  • برای تصادف دوم به بعد در طول مدت بیمه‌نامه هم داشتن کروکی اجباری است؛
  • علت تصادف گنگ و مشکوک باشد؛
  • تصادف باعث خسارت‌های بالای ۳۰ میلیون تومان شده باشد (۲.۵ درصد مبلغ دیه در ماه‌های حرام).

شرایط کلی خسارت بیمه بدنه با کروکی

اگر تصادف باعث خسارت‌های بیش از ۳۰ میلیون شده بود یا یکی از موارد تصادف خاص که در بالا گفته شد باشد، باید برای دریافت خسارت از بیمه بدنه چه کارهایی انجام بدهیم؟ علاوه بر موارد خاصی که در بالا اشاره شد، تمامی تصادف‌ها با خسارت سنگین حتما برای جبران از طرف بیمه به کروکی و گزارش پلیس راهور نیاز دارند.

مدارک لازم جهت دریافت خسارت بیمه بدنه با کروکی چیست؟

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه بدنه خودرو با کروکی (گزارش مقامات انتظامی) عبارتند از:

  • اصل کروکی تظیم شده توسط پلیس؛
  • اصل و کپی کارت ماشین، بیمه‌نامه و گواهینامه زیان‌دیده؛
  • کپی کارت، بیمه‌نامه و گواهینامه مقصر حادثه؛
  • نتیجه بازید کارشناس ارزیاب خسارت بیمه از خودروی بیمه شده.

اگر کروکی تنظیم شده برای شما از نوع کروکی عدم سازش باشد، باید علاوه بر مدارک فوق گزارش های تکمیلی از تصادف  از قبیل گزارش کارشناس رسمی دادگستری، رای محاکم قضایی در مورد کروکی تنظیم شده و گزارش نیروی انتظامی باید به شعبه خسارت شرکت بیمه تحویل داده شود.

معمولا تصادف‌هایی با خسارت زیر ۳۰ میلیون تومان اگر جز تصادفات خاص نباشد و اگر برای اولین بار از بیمه بدنه تان استفاده می‌کنید هم نیازی به کروکی ندارید و سقف مجاز  بیمه نامه می‌توانید از بیمه بدنه تان استفاده کنید.

سقف بیمه بدنه بدون کروکی

سقف بیمه بدنه با توجه به نوع و تعداد پوشش‌هایی که خریداری کرده اید و هم چنین ارزش روز بیمه خودروی مورد بیمه متفاوت می‌باشد. البته پرداخت خسارت در همه خسارت‌های تحت پوشش با کسر فرانشیز انجام می‌شود.

سقف خسارت بیمه بدنه با کروکی

پرداخت خسارت بیمه بدنه با توجه به نوع خسارت اتفاق افتاده، و با توجه به پوشش‌های درج شده در بیمه نامه بدنه و نوع و ارزش خودرو متفاوت می‌باشد. از این رو می‌توانید قبل از خرید بیمه بدنه ازطریق کارشناسان بیمه تایم شرایط پرداخت خسارت شرکت‌های مختلف بیمه را بررسی نمایید.

بیمه بدنه چند درصد از خسارت را می‌دهد؟

یکی از سوالات متداول بیمه گذاران این است که بیمه بدنه چند درصد از خسارت را جبران می‌کند؟ همانطور که گفته شد پرداخت خسارت با توجه به نوع پوشش و شرایط بیمه بدنه متفاوت می‌باشد. البته فرانشیز بیمه بدنه در هر نوع خسارت متفاوت می‌باشد که بیمه گذار در زمان دریافت خسارت می‌تواند با توجه به درصد فرانشیز های هر نوع خسارت، از بیمه نامه بدنه خود خسارت دریافت نماید.

از بیمه بدنه چند بار می‌توان استفاده کرد؟

تعداد بار استفاده از بیمه بدنه با توجه به نوع خسارت و شرکت بیمه ای که بیمه نامه تان را از آنجا خریده اید متفاوت می‌باشد. در زمان خسارت واحد خسارت شرکت بیمه شما را در استفاده از بیمه بدنه راهنمایی خواهند کرد.

کروکی پلیس برای کروکی

با توجه به نمونه عکس کروکی که توسط پلیس ترسیم می‌شود، شرایط و موقعیت خودروها در زمان حادثه مشخص می‌شود. کارشناس واحد خسارت شرکت بیمه با توجه به کروکی پلیس و بررسی گزارش پلیس اقدام به بررسی پرونده خسارت کرده و  میزان خسارت قابل پرداخت را مشخص می‌کند.

استعلام و خرید بیمه بدنه از بیمه تایم

برای خرید بیمه بدنه و همچنین برای تمدید بیمه بدنه می‌توانید با ثبت مشخصات خودرو و پوشش های مورد نظر، مقایسه قیمت بیمه بدنه شرکت‌های مختلف بیمه را انجام دهید. شرایط پرداخت خسارت و پشتیبانی در پرداخت خسارت از بیمه بدنه می‌تواند از جمله معیارهای مهم شما در انتخاب بهترین بیمه بدنه از بیمه تایم می‌باشد.

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای ۱

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

اضافه کردن نظر