بیمه تایم

بیمه ثالث رانندگان پر حادثه

بیمه ثالث رانندگان پر حادثه
۴.۷
(۳)

‌حتما در حین رانندگی ، راننده هایی را دیده اید که سبقت غیر مجاز می گیرند و یا حرکات نمایشی و برخی از حرکات خطرناک را انجام می دهند. آیا می دانستید که اگر شما یک راننده حادثه ساز هستید و تصادف رانندگی داشته باشید، آیا در زمان خسارت شرکت بیمه خسارت شما را می پردازد؟ جواب مثبت است و شرکت بیمه تمامی خسارت شما را پرداخت می کند ولی اگر این چندمین حادثه شما بوده باشد چه می کنید؟ در این مطلب به بیمه ثالث رانندگان پر حادثه می‌پردازیم.

 

بیمه شخص ثالث

بر اساس قانون بیمه اجباری ثالث، خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث  ناشی از وسایل نقلیه در زمان تصادفات رانندگی حادثه ساز شرکت بیمه خسارات وارد شده را بر اساس تعهدات مالی و جانی بیمه نامه را جبران می کند. اهمیت بیمه ثالث بیشتر برای مواقعی است که حادثه اتفاق افتاده و زمان پرداخت خسارت است. زمانی که راننده ای پر حادثه شناخته شده باشد و چندین حادثه رانندگی پر خطر را داشته باشد تکلیف پرداخت خسارت چه می‌شود؟

براساس قانون بیمه ثالث چنانچه راننده وسیله نقلیه‌ای چندین حادثه منجر به فوت و یا جرح و یا حتی خسارات مالی بالایی را داشته باشد و بر اساس نظر کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه ساز تشخیص داده شود، شرکت بیمه بر اساس قانون، خسارت زیان دیده را بدون هیچ شرطی پرداخت می­‌نماید ولی اگر چندمین حادثه از نوع تخلفات رانندگی حادثه ساز آن راننده باشد باید فرانشیز ۲.۵ تا ۱۰ درصدی از خسارت‌هایی را که منجربه جرح و فوت شده را مسبب حادثه  پرداخت نماید.

 

۱۷ تخلف حادثه ساز رانندگی

بد نیست قبل از پرداختن به قانون جدید بیمه شخص ثالث ۱۷ مورد از موارد حادثه‌ساز را مشاهده کنیم تا بیشتر با رفتار رانندگان پر خطر آشنا شویم.

  • حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا
  • حرکت بر روی یک چرخ و یا هرگونه حرکات آکروباتی در سطح راه‌ها و خیابان‌ها
  • دور زدن در محل ممنوع
  • عبور وسایل نقلیه از پیاده‌رو
  • نقص سیستم روشنایی وسایل نقلیه به هنگام شب
  • عبور از محل ممنوع (ورود ممنوع)
  • سبقت غیرمجاز
  • تجاوز از سرعت مجاز
  • عبور از چراغ قرمز راهنمایی
  • عدم رعایت حق تقدم عبور
  • حرکت به طور مارپیچ در راه‌ها
  • تجاوز یا انحراف به سمت چپ معابر
  • عدم رعایت فاصله مناسب با وسیله نقلیه و یا عدم توجه به جلو
  • گردش به چپ یا به راست در محل ممنوع
  • روشن نکردن چراغ هنگام شب و در موقع لزوم
  • رانندگی با وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی مؤثر (چراغ، لاستیک، فرمان، ترمز، برف پاک‌کن و زنجیر چرخ)
  • عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از سمعک، عینک یا تجهیزات خاص
  • مصرف مواد روانگردان و مشروبات الکلی

 

قانون جدید بیمه شخص ثالث

قانون جدید بیمه شخص ثالث

همانطور که می‌دانیم در صورت داشتن تخفیفات عدم خسارت در طی چند سال می‌توانید از تخفیفات بیمه شخص ثالث خود در سال‌های دیگر استفاده کنید، در سال‌های گذشته با اولین تصادف همه تخفیفات چندین ساله بیمه ثالث از بین می‌رفت اما با تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث با اولین تصادف همه تخفیفات شما از بین نمی‌رود، بلکه با هر حادثه  از میزان تخفیفات شما کم می‌شود. بر این اساس راننده‌هایی که دارای حوادث رانندگی بیشتری هستند میزان تخفیفات کمتری خواهند داشت. این قانون بیمه شخص ثالث یکی از اولین قدم‌ها در راه راننده محور شدن بیمه ثالث می‌باشد.

 

دیه راننده مقصر در بیمه شخص ثالث

در قانون بیمه شخص ثالث سرنشینان خودروی راننده مقصر طبق ظرفیت خودرو از محل پوشش جانی خودرو تحت پوشش می‌باشند. همچنین بر اساس این قانون ،راننده مقصر نیز به اندازه دیه مرد مسلمان در ماه های عادی پوشش دارد.
نکته: جنین زن باردار و کودک زیر دو سال به افراد ظرفیت خودرو اضافه می گردند، و در صورت فوت و یا نقص عضو پرداخت دیه انجام می شود و از استثنائات می باشند.

 

چرا فرانشیز رانندگان پر حادثه بیشتر از بقیه رانندگان است؟

بیمه ثالث یکی از پر خسارت‌ترین شاخه‌های بیمه در همه شرکت‌های بیمه می‌باشد، زمانی که هم راننده حادثه ساز است میزان این خسارت چندین برابر می‌شود، این قانون می‌تواند بخش از زیان دهی بخش بیمه ثالث را کمتر نماید. البته این قانون برای حوادثی که خسارت سنگینی را دارند در پرداخت خسارت می‌تواند برای رانندگان سنگین باشد.
شاید آوردن یک مثال عددی برای مشخص شدن این موضوع می‌تواند بهتر باشد. حادثه رانندگی در یکی از ماه‌های حرام اتفاق افتاده و در این حادثه ۲ سرنشین خودرو فوت نموده‌اند و تصادف هم بر اساس یک تخلف حادثه ساز اتفاق افتاده، دیه هر فرد در هر ماه حرام ۳۰۸ میلیون تومان می‌باشد، مجموعا راننده باید ۶۱۶ میلیون تومان دیه پرداخت نماید حال اگر  هر ۴ سرنشین خودرو هم فوت نماید این مبلغ به ۱ میلیارد و ۲۳۲ میلیون تومان می‌رسد. اگر اثبات شود که این حادثه رانندگی حادثه ساز بوده بر اساس ماده ۱۴ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به اشخاص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه بررسی می‌شود.

 

ماده ۱۴  قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث

بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث

ماده۱۴ در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه، ‌علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه ساز باشد، بیمه گر مکلف است خسارت زیان دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به شرح زیر برای بازیافت به مسبب حادثه مراجعه کند:

  • در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه: معادل دو و نیم درصد (۲.۵ درصد) از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت شده
  • در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه: معادل پنج درصد(۵ درصد) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده
  • در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمه نامه: معادل ده درصد(۱۰ درصد) از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت شده
    تبصره– مصادیق و عناوین تخلفات رانندگی حادثه ساز به موجب ماده (۷) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۸ اسفند ماه سال ۱۳۸۹ تعیین می شود.

نکته مهم
همه تلاش‌های قانون گذاران در جهت بالا بردن فرهنگ بیمه‌ای و ایمنی می‌باشد. شاید حرکت بیمه شخص ثالث به سوی راننده محوری بتواند راهکاری باشد در جهت کاهش تخلفات رانندگی و کاهش حوادث.

 

خرید بیمه شخص ثالث

برای خرید بیمه ثالث کافی است که درخواست خرید بیمه شخص ثالث را برای بیمه تایم ارسال کنید. جهت خرید و دریافت مشاوره بیمه شخص ثالث کافی است به صفحه بیمه شخص ثالث بیمه تایم مراجعه کنید و با تکمیل فرم موجود در صفحه کارشناسان بیم تایم در اولین فرصت جهت راهنمایی و مشاوره با شما تماس خواهند گرفت.

برای خرید بیمه شخص ثالث و یا تمدید بیمه شخص ثالث از هر شرکت بیمه‌ای که مد نظر شما باشد، عکس پشت و روی کارت ماشین و بیمه نامه قبلی‌تان را ارسال نمایید. البته با توجه به یکسان سازی قیمت‌های بیمه شخص ثالث در همه شرکت‌های بیمه، قیمت پایه بیمه ثالث در همه شرکت های بیمه یکسان می‌باشد و در صورت انتخاب پوشش‌های مالی بالاتر می‌توانید بهترین نرخ و شرایط را از همه شرکت های بیمه دریافت نمایید.

 

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۴.۷ / ۵. تعداد رای ۳

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

۲ comments

  • بیمه من ۴ تا مهرش پر شده اما تا دی ماه هنوز مهلت داره. از‌الان به بعد چی‌میشه اگر تصادفی‌رخ بده؟ ایا بیمه خصارت زیان دیده رو پرداخت میکنه؟ و اینکه چه کاری میتونم انجام بدم الان. و در هنگام‌ تمدید بیمه ایا بیمه قبول‌میکنه که دوباره تحت پوشش اپن بیمه بمونم یا دیگه قبولم نمیکنن؟ و ایا باید جریمه ای بدم؟ لطفا‌ مفصلا توضیح بدید ممنونم

    • خانم ثانی، باید با شرکت صادر کننده بیمه ثالثتون تماس بگیرید. زمان تمدید هم فقط باید با شرکت بیمه ای بیمه نامه فعلی تان بیمه نامه تان را تمدید کنید در غیر این صورت شما راننده پر ریسک هستید و هر شرکت بیمه ای بیمه ثالث شما را تمدید نمی کند.