بیمه تایم

بیمه خویش فرما چیست؟ همراه جزییات قیمت در سال ۱۴۰۱

بیمه خویش فرما
۴.۳
(۱۰۱)

شاید تنها بیمه‌ای که مورد تایید بسیاری از افراد و اقشار مختلف جامعه است فقط و فقط بیمه تامین اجتماعی باشد، بیمه تامین اجتماعی به صورت اجباری و اختیاری قابل انجام است. اگر در جایی مشغول به کار هستید و یا خودتان کارفرمای مغازه یا شرکتی هستید می‌توانید بیمه تامین اجتماعی را برای خودتان و کارمندانتان انجام دهید. اما اگر جایی شاغل نیستید و یا صاحب شغل مشخصی نیستید می توانید بیمه خویش فرما داشته باشید. در این مطلب به بررسی کلی بیمه خویش فرما می‌پردازیم. همراه ما باشید.


 

این بیمه مناسب چه کسانی است؟

بیمه خویش فرما مناسب افرادی است که پوشش بیمه‌ای خاصی ندارند و از طرف هیچ فرد و یا هیچ سازمانی برایشان حق بیمه‌ای واریز نمی‌شود. به این نکته توجه نمایید که بیمه مشاغل آزاد با بیمه خویش فرما متفاوت است. در بیمه مشاغل آزاد، محل کاری برای فرد تعریف می‌شود و کارفرمایی وجود دارد، ولی در بیمه خویش فرما هر فرد برای خود می‌تواند حق بیمه را پرداخت نماید یعنی خود فرد (شما) هم کارفرما هستید و هم کارگر. شاید بهترین مثال برای بیمه خویش فرما، یک خانم خانه دار و یا فریلنسر ها  است که بیمه خویش فرما پرداخت می‌کنند.


حتما بخوانید: تفاوت بیمه عمر و تامین اجتماعی چیست؟


سابقه پرداخت حق بیمه خویش فرما

یکی از شرایط احراز بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی، داشتن سابقه پرداخت حق بیمه در تامین اجتماعی است. با توجه به این شرط فرد متقاضی بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی باید سابقه پرداخت حق بیمه ۳۰ روزه را داشته باشد تا بتواند نسبت به تهیه بیمه خویش فرما اقدام نماید.

شرایط بیمه خویش فرما تامین اجتماعی

  • دارا بودن حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه از جمله شرایط داشتن بیمه خویش فرماست و فرد بیمه شده باید حداقل این مدت سابقه بیمه‌ای را داشته باشند.
  • افرادی می‌توانند بیمه خویش فرما داشته باشند که سن شان بین ۱۸ تا ۵۰ سال (مرد و زن) باشد و افراد بالای ۵۵ سال باید در پرداخت حق بیمه معادل مدت مازاد سنی، سابقه حق بیمه را بپردازد. یعنی اگر ۵۸ سال دارید، برای شروع  بیمه خویش فرما، بایستی حق بیمه ۳ سال را پرداخت کنید و معافیتی وجود ندارد. اما اگر ۱۲۰ ماه سابقه دارید، از شرط سنی معاف هستید. یعنی اگر ۶۲ ساله هستید و ۱۲۰ ماه سابقه دارید، الزامی برای پرداخت ۷ سال سابقه ندارید.
  • فرد بیمه شده بایستی کد ۱۰ رقمی بیمه تامین اجتماعی داشته باشد.
  • فرد بیمه شده حتما باید از اتباع ایران باشد.
  • اگر ۱ بار با سازمان تامین اجتماعی، قرارداد اختیاری منعقد کرده باشید، تا ۳ بار حق انعقاد بیمه اختیاری بدون شرط سنی خواهید داشت.
  • اگر فردی دارای سابقه پرداخت حق بیمه خویش فرماست، می‌تواند بعد از اشتغال و پرداخت حق بیمه توسط کارگاه و محل کارش از سابقه بیمه ای خود استفاده کند، همچنین اگر بعد از واریز شدن بیمه اجباری از طرف کارفرمای وی اشتباها حق بیمه خویش فرما پرداخت نماید باید به تامین اجتماعی اطلاع دهد تا نسبت به قطع بیمه اختیاری وی اقدام شود.

پیشنهاد خواندن: بیمه تکمیلی را بهتر بشناسید


مزایا و معایب بیمه خویش فرما تامین اجتماعی

حتما به این نکته توجه داشته باشید که در بیمه اجباری تامین اجتماعی، تمامی مراحل ثبت نام توسط کارفرما انجام می‌شود ولی در  بیمه‌ای که به صورت بیمه خویش فرما اختیاری هستند تمامی کارهای ثبت نام و پرداختی باید توسط خود فرد انجام شود.

مزایا بیمه خویش فرما

  • داشتن پوشش های درمانی بیمه تامین اجتماعی
  • داشتن امکان بازنشستگی با توجه به سابقه پرداخت حق بیمه
  • امکان استفاده از پوشش کمک هزینه ازکارافتادگی در صورت حادثه در طول مدت داشتن بیمه تامین اجتماعی
  • کلیه خدمات فوت
  • کلیه خدمات درمانی
  • صدور و تمدید دفترچه
  • صدور و تمدید دفترچه افراد تحت تکفل
  • پرداخت کلیه هزینه های کفن و دفن مثل بیمه اجباری کارگران
  • امکان ارائه وسایل کمک پزشکی مثل عصا

با بیمه تکمیلی انفرادی خودتان را بیمه تکمیلی کنید


معایب بیمه خویش فرما

اگر بخواهیم بیمه خویش فرما را با بیمه تامین اجتماعی اجباری مقایسه کنیم، با توجه به اینکه برای بیمه خویش فرما معادل ۲۷ درصد از حقوق بعنوان بیمه منظور می‌شود شما نمی‌توانید از مزایای استفاده از جمله:

  • پرداخت کل حق بیمه با خود فرد است
  • غرامت ایام بارداری
  • غرامت ایام بیماری
  • بیمه بیکاری
  • کمک هزینه ازدواج
  • کمک هزینه از کار افتادگی ناشی از کار

استفاده نمایید.


بیمه بازنشستگی ۱۰ ساله 


قیمت و مبلغ بیمه خویش فرما در سال۱۴۰۱

قیمت بیمه خویش فرما

 

درصد حق بیمه متقاضیان بیمه خویش فرما اختیاری، ۲۷ درصد دستمزد و حقوق توافق شده است و کلیه تعهدات را نیز شامل خواهد شد. ۳ درصد دیگر را نیز دولت پرداخت می‌کند که طبق ماده بیست و هشتم قانون تامین اجتماعی می‌باشد.

مبلغ بیمه خویش فرما، بر اساس حداقل و حداکثر حقوق و دستمزدی است که هر سال، شورای عالی  کار تعیین و توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ابلاغ می‌‍شود. مبنای پرداخت حق بیمه ماهانه خویش‌فرما، بر  اساس حداقل حقوق اعلامی تعیین می‌شود و هر ۲۴ ماه یک بار، ۱۰ درصد قابل افزایش است.

با توجه به تعیین و اعلام حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۱ مبلغ حق بیمه های صاحبان حرف و مشاغل آزاد و اختیاری به شرح زیر می‌باشد:

حق بیمه ماهانه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد در ماه‌های ۳۱ روزه بر اساس حداقل دستمزد :

  • مشاغل آزاد ۱۲ درصد: ۵۱۸.۲۸۹ تومان
  • مشاغل آزاد ۱۴ درصد : ۶۰۴.۶۷۰ تومان
  • مشاغل آزاد ۱۸ درصد: ۷۷۷.۴۳ تومان

حق بیمه ماهانه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد در ماه‌های ۳۰ روزه بر اساس حداقل دستمزد :

  • نرخ  ۱۸% : ۵۰۱.۵۷۰ تومان
  •  نرخ ۱۴%    ۵۸۵.۱۶۵ تومان
  • نرخ ۱۲%    ۷۵۲.۳۵۵ تومان

البته برابر آخرین بخشنامه‌های سازمان تامین اجتماعی مبلغ حق بیمه‌ها منطبق با حرفه و یا شغل تغییر می‌کند.

 


تفاوت بیمه تامین اجتماعی خویش فرما با بیمه اجباری

بیمه خویش فرما با بیمه اجباری تامین اجتماعی متفاوت می باشد. میزان حق بیمه یکی از دلایل وجود تفاوت بین بیمه خویش فرما تامین اجتماعی با بیمه اجباری (همان بیمه ای که یک کارفرما، کارگر و نیروی خود را بیمه می کند)می باشد که مبلغ بیمه اجباری تامین اجتماعی حدود ۲.۵ برابر بیمه خویش فرما تامین اجتماعی است. در بیمه تامین اجتماعی اجباری  ۷ درصد  بیمه از طرف کارگر دریافت می‌شود. اما در بیمه خویش فرما همه هزینه را باید خود فرد بپردازد.

از دیگر تفاوت های بیمه تامین اجتماعی با  بیمه خویش فرما امکان دریافت بیمه بیکاری در بیمه تامین اجتماعی اجباری می باشد که اگر فرد بیمه شده به هر دلیلی  از کار بیکار شد، مانند آنچه در بحران همه گیری کرونا برای برخی از مشاغل و حرف دیدیم،  بیمه بیکاری به وی تعلق میگیرد.

 در بیمه اجباری تسهیلات درمانی بیشتری به کارگر تعلق خواهد گرفت. در صورتی که در بیمه اختیاری یا خویش فرمای تامین اجتماعی، حدود ۱۴ تا ۱۸ درصد برای دریافت خدمات درمانی از فرد دریافت می شود. البته هیچ تفاوتی برای بازنشستگی کارگران در طرح اختیاری و اجباری وجود ندارد. اما تسهیلات مستمری بگیری و ازکارافتادگی بین این دو طرح متفاوت می باشد.


نحوه خرید بیمه  تامین اجتماعی خویش فرما

برای خرید بیمه خویش فرما باید فرد با همراه داشتن مدارک زیر به  شعبه سازمان تامین اجتماعی در شهر محل سکونتشان مراجعه نماید، سازمان مدارک و موارد مورد نظر را بررسی کرده و مراتب را به صورت کتبی به شما اعلام می‌کند. معمولا روال کار تا ۲ ماه انجام می گیرد . اگر درخواست شما تایید شد کتبا به شما اعلام می‌شود . در این مرحله شما ۲۰ روز کاری فرصت دارید که به شعبه تامین اجتماعی رفته و قرارداد را منعقد کنید. پس از عقد قرارداد، ۱۰ روز فرصت دارید تا اولین فیش را پرداخت کنید.


مدارک لازم برای بیمه خویش فرما

  • مراجعه حضوری شخص متقاضی به کارگزاری بیمه
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی و کارت پایان خدمت یا معافی
  • پنج قطعه عکس ۴*۳ جدید جهت ارسال به معاینات و اخذ شماره بیمه

مراحل انجام بیمه خویش فرما تامین اجتماعی

برای درخواست انجام بیمه خویش فرما باید فرد به یکی از شعبه ها یا کارگزاری های تامین اجتماعی مراجعه کنید و بعد از پر کردن فرم و ارائه مدارک خواسته شده یک شماره بیمه دریافت کنید و بر اساس آن شماره بیمه، هر ماه باید مبلغ بیمه خویش فرما را به حساب بیمه  واریز کنید. مبلغ در زمان مشخص شده باید به حساب واریز شود و در غیر این صورت باعث جریمه و قطع قرارداد می‌شود. بعد از اعلام درخواست بیمه خویش فرما تامین اجتماعی حدود ۶۰ روز طول میکشد تا تامین اجتماعی صلاحیت فرد را برای داشتن بیمه خویش فرما تامین اجتماعی اعلام کند.

اگر پس از گذشت ۶۰ روز بعد از ارسال درخواست ، پاسخی به شما داده نشده باشد، می توانید به سازمان بازرسی کل کشور یا بخش بازرسی اداره کل بیمه تامین اجتماعی شهرستانی که در آن سکونت دارید، مراجعه کنید.

درصد حق بیمه خویش فرما معمولاً توسط شورای عالی کار بر اساس حداقل و حداکثر حقوق و دستمزد  سالانه، و با پیشنهاد توسط وزارت تعاون و کار ابلاغ می گردد. همان طور که می دانید هر ۲۴ ماه یک بار هم این میزان حقوق و دستمزد دچار تغییر می شود و حدود ۱۰ درصد افزایش می یابد.

نکته مهم آن است که حداکثر سن برای بیمه اختیاری شدند ۵۰ سال است. البته این نکته را هم باید بدانید که اگر شما سابقه پرداخت هرگونه بیمه را برای ۱۰ سال داشته باشید، حتی اگر سن شما از ۵۰ سال نیز بیشتر باشد، در این صورت بیمه خویش فرما تامین اجتماعی بدون شرط سنی برای شما قابل اجرا است.

نکته: توجه داشته باشید که در زمان تقاضا برای بیمه بیمه خویش فرما تامین اجتماعی باید کمتر از ۹ ماه از تاریخ آخرین قطع بیمه شما گذشته باشد.


آیا می‌توان اعضای خانواده را هم بیمه کرد؟

برای هر فرد باید بیمه خویش فرمای جداگانه پرداخت شود. اما اگر بخواهید برای خانوادتان دفترچه بیمه تهیه کنید باید بایستی برای هر دفترچه بیمه علاوه بر پرداخت حق بیمه برای هر نفر در ماه حق سرانه درمان آن را پرداخت کنید.

آیا بیمه خویش فرما بازنشستگی دارد؟

بازنشستگی غایت نهایی بسیاری از افرادی است که بیمه  می‌شوند و هر چه بازنشستگی زودتر اتفاق بیافتد افراد بیشتر خوشحال می‌شوند. بیمه خویش فرما نیز همانند بیمه اجباری تامین اجتماعی دارای بازنشستگی است. مستمری بازنشستگی در بیمه تامین اجتماعی بر اساس دو سال آخر  و یا بر اساس ۵ سال آخر پرداختی فرد و سنوات خدمت بیمه‌ای وی محاسبه می‌شود.

پیشنهاد ما این است که اگر شما می خواهید که برای زمان بازنشستگی یک اطمینان و پشتوانه در زندگی داشته باشید می‌توانید از بیمه عمر کمک بگیرید. انواع بیمه نامه‌های عمری که توسط شرکت‌های بیمه ارائه می‌شود دارای پوشش‌های بیمه‌ای و جنبه سرمایه گذاری می‌باشد. ساده‌ترین روش مقایسه بیمه عمر با بیمه تامین اجتماعی بررسی جدول سرمایه‌گذاری بیمه عمر با مبلغی است که شما ماهانه این مبلغ را برای تامین اجتماعی پرداخت می‌کنید را به عنوان سرمایه گذاری در بیمه عمر مقایسه کنید.

 

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۴.۳ / ۵. تعداد رای ۱۰۱

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

۹۰ comments

  • سلام من دستفروشم حالا خودمو بیمه کنم مشاغل ازاد میشه یا اختیاری ؟ و یا یه سوال دیگه من تو جایی کار میکنم که کارفرما هیچکس رو بیمه نمیکنه من اگه خودمو بیمه بدون دخالت کارفرما ؛ مشاغل ازاد هستش یا اختیاری ؟ من نمیخام بیمه ازم محل کارمو بپرسه لطفا راهنماییم کنید

  • باسلام .بنده حدود۷تا ۸سال سابقه بیمه تامین اجتماعی (فعالیت درشرکت خدماتی وتعاونی مسکن مهر)دارم .البته دارای پروانه کسب هم هستم .ضمنا حدود ۲ماه هست که پروانه اشتغال نظارت ساختمان برایم صادرشده آیا میتوانم بیمه خودم را ادامه بدهم .

    • جناب لطافت می توانید بیمه نامه تان را به بیمه خویش فرما تبدیل کنید و پرداخت بیمه نامه تان را انجام دهید.

  • سلام . من دو یا سه سال از بیمه خویش فرما استفاده کرده ام چگونه میتوانم سوابق بیمه ای خود را جهت ارائه به محل کارم بدست آورم (حدود سالهای ۷۴الی۷۶ یا بیشتر ) متشکرم .

    • جناب فریبرز عزیز می تونید از طریق ثبت نام در سایت تامین اجتماعی سوابق بیمه ای خودتان رامشاهده نمایید.

    • می تونید بیمه عمر و مستمری خریداری نمایید و هم بیمه درمان تکمیلی داشته باشید.

  • سلام من ۲۵ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم که از ای ۲۵ سال نزدیک به ۲۱ سالش سخت وزیان آورهست که اداره کار تایید کرده و بنده درخواست بازنشستگی دادم ولی بیمه با ۱۰ موافقت کرده حالادیگه اخراج شدم وبیمه برای من رد نمیشه ایاامکانش هست خودمو بیمه خویش فرمایی کنم تا کاری پیدا کنم

  • سلام آیا بیمه تامین برای مشاغل آزاد اجباری است ایا اگر کسی بیمه عمر مناسب داشت می تواند قید تامین اج را بزند و بیمه درمانی فقط بگیرد.

    • ماهیت بیمه عمر با تامین اجتماعی کاملا متفاوت بوده و می تونید مطلب مقایسه بیمه عمر و تامین اجتماعی رو مطالعه کنید و از مشاوره کارشناسان سامانه بیمه تایم هم استفاده نمایید.

    • با سلام و احترام
      من یک برنامه نویس هستم با حدود ۱۸ سال سابقه بیمه که حقوق واریزی بیمه ام حدود شش میلیون تومان است
      الان می خواهم برای خودم کار کنم و پروژه ای (با شرکت های خارجی)
      آیا می توانم برای بیمه خویش فرما همان آخرین واریزی بیمه ام را به عنوان حقوق رد کنم یا اینکه به اجبار باید حداقل حقوق سال جاری را رد کنم؟

  • با سلام یک خانم مستمری بگیر بیمه تأمین اجتماعی هستم که ۱۲ سال پیش شوهرم فوت شده؛ و بخاطر شوهرم دارم مستمری میگیرم؛ میخوام ازدواج کنم ولی بستگانم متوجه ازدواجم نشه؛ و حتی حاضرم هزینه های آزاد بیمه رو بدم؛ فقط توی دفترچه بیمه ام، بازم بعنوان مستمری بگیر باشم؛ ولی در واقع بیمه ام آزاد هست. آیا چنین چیزی ممکن هست؟ که ازدواج کنم و هزینه های بیمه رو هم کامل بدم؛ اما در بیمه تامین اجتماعی، هنوز بعنوان مستمری بگیر ثبت باشم.

    • خانم حسینی عزیز متاسفانه بر اساس قانون در صورت ازدواج مجدد، مستمری همسر قبلتون دیگه به شما پرداخت نخواهد شد.

    • سلام و درود
      پزشک عمومی هستم و بتازگی خدمت سربازی رو به پایان رسوندم
      در حال حاضر در استخدام هیچ سازمان یا نهادی نیستم
      دو سوال داشتم
      بیمه درمانی بهتر از تامین اجتماعی سراغ ندارین که من بتونم ثبت نام کنم؟
      (بجز بیمه سلامت همگانی که عملا ارزشی نداره)
      پرداخت حق بیمه خویش فرما معمولا به صورت ماهانه هستش یا سالانه؟

  • با سلام من الان ۳۶ سالم هست ۸ سال بیمه تامین اجتماعی داشتم اما متاسفانه شغلمون تعطیل شد سوال من این هست ایا می توانم با پرداخت مبلغی به مدت ۱۵ سال یکجا خودم را بازنشسته کنم مثلا پرداخت ۸۰ میلیون یکجا و بازنشسته شدن؟

  • سلام . من برای ۳ ماه حق بیمه خویش فرما را پرداخت کردم و چند روز بعد در جایی مشغول به کار شدم که کارفرما میخواهد مرا بیمه کند آیا مشکلی پیش می آید؟

  • سلام . من ۲۹ سال سابقه بیمه دارم و همیشه سقف بیمه را پرداخت کرده ام اما بخاطر شرایط کاری پر استرس و تاثیر روی سلامتم ناچارم شغلم را ترک کنم. خوشبختانه حق سنوات خوبی به من تعلق میگیرد و می توانم بیمه باقیمانده را خودم پرداخت کنم. آیا امکان این هست که یکسال باقیمانده را خودم با سقف بیمه ، حق بیمه ام را پرداخت کنم و با سقف حقوق بازنشسته بشوم. سن من ۵۳ سال و ۲۹ سال سابقه بیمه دارم

      • سلام وقت بخیر
        من الان ۳۵ سالمه و تقریبا ۶ سال سابقه بیمه دارم، و حدود ۲ سالی هست از شرکت اومدم بیرون …بیشتر در حال تحصیل بودم و در دوران دانشگاه زیر نظر بیمه سرپرست خانواده بودم…. میخواستم ببینم با توجه به فاصله ایی که افتاده از زمان بیکاری من … میتونم بیمه خویش فرما رد کنم؟؟؟ و اینکه ایا امکان این هست که با پرداخت مبالغ بیشتر سابقه و بازنشستگیرو جلوتر بندازم؟؟؟

      • سلام و خسته نباشید بنده ۱۳سال سابقه در بانک داشته ام و دو سال هم سابقه خدمت جمعا ۱۵سال بنا به دلایلی از بانک استعفا داده ام و هنوز نسبت به دریافت سنوات خودم اقدام نکرده ام آیا میتوانم سنوات خودم را به تامین اجتماعی منتقل کنم و نسبت به واریز ۱۵سال دیگر جهت بازنشستگی خودم اقدام کنم ضمنا دارای همسر و دو فرزند هم می‌باشم و آخرین فیش حقوقی اینجانب حدود ۹میلیون تومان بدون کسورات بوده است حدودا جهت انتقال به صندوق تامین اجتماعی چه مقدار باید پرداخت کنم و ماهانه حق بیمه خویش فرمای من چقدر است .ممنون از راهنمایی شما

  • سلام و تشکر از سایت خوب شما
    من ۲۳ سال سابقه بیمه اجباری دارم و الان تقریبا با مبلغ سقف بیمه محل کارم برایم بیمه رد میکند..اگر بخواهم با محل کارم قطع رابطه کنم و بصورت خویش فرما ادامه سابقه بیمه را پرداخت کنم مبلغی که مبنای پرداخت حق بیمه من خواهد بود چه عددی است.؟.آیا براساس آخرین حقوق پرداختی که توسط شرکت رد می شده تعیین میشودیا فرمول دیگری دارد.؟.جالب اینکه کارشناسان مستقر در تامین اجتماعی شعب اطلاع دقیقی ندارند و هر کدام یک مدل جواب میدهند و واقعا مرا سردرگم کرده ند.و نکته عدی اینکه فرمول افزایش سالانه حق بیمه خویش فرما چیست ؟آیا تابع مبلغ اعلامی اداره کار که هر سال تعیین میشود می باشد؟
    با تشگر فراوان از شما

  • سلام من خودم فرهنگی هستم دخترم مجرد و دانشجوهست از تامین اجتماعی سوال کردم میتونم دخترم از بیمه خودم خارج کنم و بیمه خویش فرما کنم سوال اینه ایا اینکار نفعی برای اینده دخترم در سوابق کاری دارد یا نه در بیمه خدمات درمانی خودم باقی بماند کافی و مفید تراست

  • بیمه عمر با توجه ب تورم کشور بنظر من اصلا صرف اقتصادی نداره لااقل تامین اجتماعی اینه ک با توجه به پرداخت چند سال آخر حقوق تعیین می‌کنه ولی بیمه عمر مبلغ مشخصیه ک مثلا من با سیصد هزار تومن در ماه بعد از سی سال میخواستن نزدیک هفصد میلیون بمن بدن ک قطعا سی سال دیگه هفصد میلیون یه پراید همین سالها رو شاید بتونم سی سال دیگه باش بخرم

    • جناب میلاد عزیز، ۳۰۰ هزارتومان در شرایط کنونی هم مبلغ قابل توجهی برای سرمایه گذاری نمی باشد. اگر می خواهید سرمایه گذاری هایارزشمندی انجام دهید بهتره که مبالغ رو مناسب تر انتخاب کنید.

  • سلام. از آنجا که بنده به مدت ۴۰ روز تعلیق از کار شده ام، آیا میتونم برای این مدت از بیمه خویش فرما استفاده کنم؟

    و مورد بعد، با توجه به اینکه شماره ۱۰ رقمی بیمه تامین اجتماعی و دفترچه دارم، آیا لازمه که معاینات طب کار رو انجام بدم یا نه؟

  • سلام من پزشک متخصص هستم.۴۵ سالمه و۶سال ازطریق سازمان نظام پزشکی حق بیمه ۳برابر پرداخت کردم.ایا تفاوتی بین این نحوه پرداخت با وقتی که بیمه کارگری پرداخت بشه وفقط دوتا پنج سال پایانی به صورت حق بیمه با دستمزد پزشک متخصص پرداخت بشه وجود داره.

  • سلام من ۶ماه در یک شرکت بیمه شدم.میخوام بدونم الان با همون شماره بیمه میتونم خودم رو بیمه کنم یا نه؟و مبلغ پرداختی چقدر میشه؟

    • هر فردی یک کد در تامین اجتماعی دارد که این کد یکبار برای همیشه صادر می شود

      • سلام من یه حسابدار خانم هستم که بیمه خویش فرما دارم. و تو قراردادم با بیمه ، عنوان شغلیم خانه دار قید شده. سوال من از شما کارشناس محترم اینه که اگه عنوان شغلیم حسابدار یا خانه دار قید بشه، ایا عنوان شغلی در مبلغ بازنشستگی تاثیری داره یا خیر؟

        • خانم پارسای عزیز ، ما کارگزار تامین اجتماعی نیستیم و متاسفانه نمی تونیم نظری در این مورد داشته باشیم.

  • سلام بنده قبلا بیمه اجباری بودم اما در حال حاضر بیمه اختیاری هستم. لزومی به تعویض دفترچه بیمه وجود دارد یا خیر؟ چون نصف برگه هاش موجوده و تمام نشده.

    • خانم دارای عزیز ما کارگزاری تامین اجتماعی نیستیم و خدمات تامین اجتماعی رو انجام نمی دیم.

    • جناب مرتضی عزیز می تونید بیمه عمر داشته باشید و از پوشش ها و سرمایه گذاری این بیمه نامه استفاده نمایید.

  • سلام روز بخیر اگه من خودم رو بیمه آزاد کرده باشم و دفترچه هم داشته باشم آیا نیاز هست که در محلی که بعد از ظهر ها کار میکنم کارفرما من را نیز بیمه نماید ؟ یعنی بازرس ها گیر نمیدند ؟؟که چرا کارفرما تو رو بیمه نکرده؟ خودم بیمه تامین اجتماعی آزاد دارم

  • سلام – من شاغل در شرکت خصوصی هستم که بیمه تامین اجتماعی رد میکنن. پدره همسرم نظامی هستن – گفتن اگه بیمه خوداشتغالی رد کنم و از جایی برام بیمه رد نشه – میتونن با کمی هزینه اضافه منو در بیمه نیروهای مسلح قرار بدهند.
    امکانش هست؟

    • حامد عزیز می تونید سوالتون رو از کارگزاری بیمه تامین اجتماعی بپرسید تا راهنمایی تون کنند.

  • سلام
    من حدود ۱۱ سال سابقه بیمه اجباری دارم و ۵ سال هم بیمه اختیاری جدیداً به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردم که دستمزدم را افزایش بدم چون شنیده بود هر دو سال میشه ده درصد دستمزد را افزایش داد ولی کارمند مربوط به من گفت امسال این قانون حذف شده چون بنفع سازمان نبوده آیا حرف ایشان درست بوده یا نه ؟ در صورت درست بودن راه حل جایگزینی وجود دارد؟ ممنون

    • جناب داود عزیر می تونید راهنمایی لازم در این مورد را از کارگزاری های تامین اجتماعی دریافت نمایید.

    • اقای نقاش ساختمان عزیز بله شما می تونید بیمه بازنشستگی خریداری کرده و از مزایای بیمه نامه استفاده نمایید.

  • سلام
    من خارج از ایران هستم لطفا راهنمایی بفرمایید چگونه بدون ورود به ایران میتونم ثبت نام کنم در بیمه خویش فرما. ممنون
    توضیح اینکه من ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه دارم
    ممنون

  • با سلام. من به صورت فریلنسر برنامه نویسی انجام میدم.
    ۲سال هم سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم از قبل. ۳۰سالم است.
    الان میخوام بدونم به نظر شما بیمه عمر وسرمایه گذاری بهتره (ایران و سامان برای مثال) یا بیمه خویش فرما؟
    قصد من اینه که بعد ۳۰سال مبلغ پولی که دریافت میکنم مناسب باشه(با توجه به تورم و..)
    الان بیمه خویش فرما بدون درمان حدودا ماهی ۳۵۰ت است، همین مبلغ و بخوام بیمه عمر بگیرم خیلی سرمایه خوبی بهتری بعد ۳۰سال بهم میرسه، سوال اینه تورم چه کنم؟
    آیا میشه با بیمه عمر هرسال درصد و تغییر داد یا فقط در هنگام قرارداد اول میشه مشخص کرد و مثلا بعد ۵سال یا ۱۰سال دیگه نمیشه درصد و افزایش داد تا با تورم برابری کنه؟

    • جناب میلاد بزرگوار می تونید با کارشناسان بیمه تایم تماس بگیرید و با دریافت مشاوره بهترین بیمه نامه را با شرایط مورد نظرتان خریداری نمایید.

  • سلام من حدود ۶ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم اما به مدت ۶ ماهه که محل کارم رو عوض کردم و محل جدید گفتن درحال انجام مراحل قانونی ثبت شرکت هستند و فعلا نمی تونن بیمه پرداخت کنن. اولا آیا این کارفرما قبل از ثبت شرکت می تونه بیمه کارمندهاش رو واریز کنه؟
    دوم اینکه اگر جواب سوال بالا خیر باشد، آیا کارفرما بعد از ثبت شرکت می تونه بیمه کارمندهاش رو در زمان قبل از ثبت شرکت پرداخت کنه و جبران کنه.
    در کل قانون در مورد من کارمند و کارفرما در این شرایط و در بحث بیمه چی میگه؟
    ممنون

  • سلام.وقت بخیر.ایا در حال حاضر میتوان دوران تحصیل دانشگاهی گذشته را به عنوان سابقه بیمه حق بیمه آن را پرداخت کرد؟البته من فارغ التحصیل شدم و از دوران تحصیلم گذشته است.

  • سلام وقت بخیر
    همسرم ۲۳ سال سابقه بیمه اختیاری دارد اما الان جواز مکانیکی را دارد و یک کارگر در انجا کار می کند چطور همسرم می تواند خود را بیمه اجباری کند ؟
    آیا امکان دارد بتواند از شرایط بیمه اجباری استفاده نمایید یا خیر ؟
    لطفا راهنمایی نمایید سپاس

    • خانم همای عزیز به کارگزاری تامین اجتماعی مراجعه کرده و راهنمایی های لازم در این مورد را بررسی نمایید.

  • سلام
    میخواستم بدونم اگر بیمه کنم بعد بازنشستگی یا از کارافتادگی بعد فوت حقوق بازنشستگی ب همسر یا فرزند میرسه؟
    ممنون از شما

    • خانم فاطمه عزیز می تونید درباره بیمه نامه تون ، از کارگزاری بیمه تامین اجتماعی راهنمایی بگیرید.

  • سلام خدمت کارشناس محترم بیمه
    بنده ۱۰ سال پرداخت بیمه ازیک شرکت و ۱۸ ماه بیمه بیکاری دارم البته ۳ سال گذشته الان می توانم خودم را بیمه خویش فرما کنم و حق بیمه ان ۳ سال معوق را بصورت اقساط پرداخت کنم