بیمه تایم

قانون جدید بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱

قانون جدید بیمه شخص ثالث 1400
۵
(۱)

بیمه شخص ثالث بیمه نامه‌ای است اجباری که دارنده هر وسیله نقلیه باید این بیمه نامه را تهیه نماید. با توجه به پوشش‌های این بیمه نامه و با توجه به خسارت هایی که در این رشته بیمه ای توسط شرکت‌های بیمه پرداخت می‌شود، در جهت ارائه پوشش‌های بهتر تغییراتی در زمینه قانون بیمه ثالث تغییراتی اعمال می‌شود. در این نوشته می خواهیم نگاه کلی به قانون جدید بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۱ داشته باشیم.

قانون انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث ۱۴۰۱

قانون جدید بیمه ثالث 1400

یکی از جدیدترین تغییرات بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۱ نحوه انتقال تخفیفات این بیمه نامه می‌باشد. بر اساس این قانون در زمان تمدید بیمه نامه استفاده از تخفیفات بر اساس بیمه گذار خودرو  انجام می‌شود.  یعنی اگر شما خودروی جدیدی را خریداری می‌کنید که چند سال تخفیف عدم خسارت داشته باشد دیگر  تخفیفات این خودرو به خریدار جدید منتقل نمی‌شود و فروشنده می‌تواند تخفیفات عدم خسارت سال های قبل را به خودروی جدیدش منتقل کند.

اگر فروشنده قبلی، خودروی جدیدی نخریده باشد می‌تواند سابقه تخفیفات عدم خسارت را به اعضای خانواده درجه یک خود از قبیل همسر و فرزندان خود منتقل نماید.

انتقال تخفیف بین دو خودرو که به نام یک نفر هستند به راحتی امکان پذیر بوده و محدودیتی ندارد، و بیمه گذار می‌تواند با ارائه مدارکی از قبیل سند خودو و بیمه نامه دو خودرو اقدام به انتقال تخفیفات عدم خسارت نماید.

نکته: برای انتقال تخفیفات عدم خسارت بین خودروهایی که مالک و بیمه گذار یکسان دارند باید کاربری دو خودرو یکسان باشد. انتقال تخفیفات با بیمه گذار یکسان بین خودروی مسافر کش و شخصی یکسان می‌باشد.


حتما بخوانید: بیمه شخص ثالث چیست؟ تعاریفی که باید بدانید


قانون جدید ثبت اطلاعات گواهینامه در بیمه شخص ثالث

در قانون جدید بیمه شخص ثالث در زمان صدور و تمدید بیمه نامه ثالث باید اطلاعات گواهینامه رانندگی افرادی که از خودروی بمیه شده استفاده می‌کنند باید در زمان صدور بیمه نامه در اطلاعات سیستمی بیمه نامه درج شود.

یکی از دلایل اعمال چنین قانونی در بیمه شخص ثالث، حرکت به سوی راننده محور شدن این بیمه نامه می‌باشد که تخفیفات از خودروی به شخص منتقل شده و افرادی که از خودرو استفاده می کنند و رانندگی با احتیاط تری دارند تخفیفات بیشتری را داشته باشند.

نکته: اگر خسارتی اتفاق بیافتد که مشخصات راننده مقصر در بیمه نامه شما درج نشده باشد مشکلی در پرداخت خسارت پیش نیامده و این قانون صرفابرای راننده محور شدن بیمه ناه های ثالث انجام می‌شود.

ماده ۱۴ قانون بیمه شخص ثالث (لحاظ شدن راننده های حادثه ساز در جبران خسارت های جانی و مالی)

در حوادث رانندگی منجربه جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه، علت اصلی وقوع تصادفات یکی از تخلفات رانندگی حادثه ساز باشد. بیمه گر مکلف است خسلارت زیان دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می تواند به شرح زیر برای بازیافت به مسبب حادثه مراجعه کند

الف- در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه معادل ۲.۵ درصد از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت شده

ب-در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه معادل ۵ درصد  از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت شده

ج-در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه معادل ۱۰درصد  از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت شده


مطلب مرتبط: راهنمای استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه ثالث


قانون خودروی متعارف

پرداخت خسارت مالی و جانی

این قانون بیمه ثالث از سال ۱۳۹۵ برای جبران هزینه‌های خسارت سنگینی که در تصادفات خودورهای لوکس و گران قیمت  اتفاق می‌افتد به اجرا درآمد. بر اساس این قانون خودرو ها بر اساس ارزش روز به دو دسته خودروهای متعارف و خودروی غیر متعارف تقسیم بندی می‌شود. تمامی خودروهایی که ارزش روز آن ها بالاتر از نصف دیه ماه حرام هر سال باشد به عنوان خودروی متعارف شناخته می‌شود.

بر اساس قانون خودوری نامتعارف در خسارت هایی که برای این خودرو ها اتفاق می‌افتد میزان خسارت قابل پرداخت بر اساس نسبت تعریف شده محاسبه و تا میزان مشخص شده از محل بیمه ثالث شخص مقصر قابل  پرداخت می‌باشد. باقی هزینه ها را فرد می‌تواند از محل بیمه بدنه خود استفاده نمیاد.

پرداخت خسارت بدون کروکی

از دیگر قوانین مصوبه در بیمه شخص ثالث امکان پرداخت خسارت بدون کروکی می‌باشد. بر اساس این قانون خسارت های مالی که کمتر یا برابر با ۱۶ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ اتفاق بیافتد برای خسارت نیازی به کروکی ندارند.

بیمه شخص ثالث بعد از تعویض پلاک

در قانون جدید بیمه شخص ثالث اگر خودرویی تا زمان تمدید بیمه نامه تعویض پلاک داشته باشد تخفیفات بیمه نامه ثالث قبل به پلاک جدید قابل انتقال نمی باشد مگر مواردی که بیمه گذار هر دو خودرو یکسان باشد.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی صفر

اگر خودروی قبلی تان را فروخته اید و خودروی جدیدی را خریده‌اید که صفر است می توانید تخفیات عدم خسارت چندین ساله خودروی قبلی را به خودروی جدید منتقل کنید.

شرایط انتقال بیمه شخص ثالث خودروهای اسقاطی و فرسوده به خودروی جدید

اگر خودروی شما اسقاط و فرسوده شده و خودرویتان را فروخته اید و خودروی جدید خریداری کرده اید می‌توانید با استفاده از قانون جدید بیمه شخص ثالث ۱۴۰۰ همه تخفیفات عدم  خسارت چندین ساله خود را به خودروی جدیدتان منتقل کنید.


بیشتر بدانید: راهنمای دریافت خسارت افت قیمت خودرو


از بین نرفتن تخفیفات عدم خسارت بیمه ثالث با خسارت جانی و مالی

بر اساس قانون جدید بیمه ثالث اگر شما در طول مدت داشتن بیمه ثالث خسارت جانی و مالی داشته باشید دیگر درصد تخفیفات عدم خسارت شما صفر نمی شود لبکه درصدی از میزان تخفیات عدم خسارت شما کاسته می‌شود.

در صورت توافق فروشنده و خریدار ، انتقال تخفیف ها به خریدار امکان پذیر است ؟

متاسفانه بر اساس ماده ۶ قانون بیمه شخص ثالث تخفیفات عدم خسارت متعلق به مالک وسیله نقلیه (فروشنده) است و در صورت فروش حتی با توافق طرفین به خریدار منتقل نمی‌شود.

تفاوت قانون جدید بیمه شخص ثالث با قانون قدیم 

در قانون جدید بیمه های عمر هدف خود شخص بیمه گذار است و خودرو در بیمه های ثالث رتبه دوم از لحاظ پرداخت خسارت را دارد و تمامی خسارت‌ها و تخفیفات بر اساس مشخصات بیمه گذار در سیستم ثبت می‌شود.

 


خرید آنلاین بیمه ثالث از بیمه تایم

برای خرید بیمه ثالث از هر شرکت بیمه ای می توانید درخواست خریدتان را بر اساس مشخصات خودروی مورد نظر در سامانه بیمه تایم ثبت نموده و با مقایسه قیمت بیمه ثالث انواع شرکت ها بهترنی بیمه ثالث را انتخاب و خریداری نمایید.

 

 

 

 

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای ۱

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

۴ comments

  • متاسفانه بر اساس ماده ۶ قانون بیمه شخص ثالث تخفیفات عدم خسارت متعلق به مالک وسیله نقلیه (فروشنده) است و در صورت فروش حتی با توافق طرفین به خریدار منتقل نمی‌شود
    خیلی هم عالیه ،عبارت «متاسفانه»به چه علت هست؟

  • با سلام، سوالی داشتم از حضورتون :
    بنده خودروی جدیدی (صفر کیلومتر-دنا) خریداری کرده ام و الان و بعد از گذشت ۹ ماه از تاریخ دریافت آن (دارای کارکرد) تصمیم به فروش خودروی قدیمی (پراید) و انتقال تخفیفات بیمه به خودروی جدید (دنا) دارم.
    سوالی که مطرحه اینه که از اونجاییکه تاریخ انقضای بیمه نامه پراید ۰۸/۱۵ و تاریخ سررسید بیمه نامه خودروی دنا ۰۸/۳۰ هست، نمیدوم باید چیکار کنم! (جهت اطلاع شرکت بیمه گر پراید بیمه ایران و شرکا بیمه گر دنا بیمه پارسیان است)
    آیا میشه خوروی پراید را فروخت و با توجه به عدم سر رسید تمدید بیمه نامه دنا، انتقال تخفیف را انجام داد یا باید فروش خودرو را تا بعد از تاریخ سررسید بیمه دنا به تعویق انداخت؟
    لطفاً راهنمایی بفرمایید. ممنون

    • جناب پدرام عزیز، اگر مالک هر دو خودرو یکسان باشد (پلاک هر دو خودرو یکسان باشد) انتقال بیمه ثالث به راحتی در هر تاریخی در طول مدت بیمه نامه امکان پذیر می باشد.