بیمه تایم
پوشش ایاب و ذهاب بیمه بدنه

پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه چیست؟

۵
(۱)

بیمه بدنه یکی از انواع بیمه نامه هایی می باشد که پوشش های زیادی را در این بیمه نامه به بیمه گذاران ارائه می نماید. بیمه بدنه پوشش های اصلی و پوشش های فرعی دارد که هر فرد بیمه گذار می تواند به انتخاب خود هر کدام از انواع پوشش ها را به بیمه نامه خود اضافه نماید.

بیمه بدنه چیست؟

بیمه بدنه بیمه نامه ای است اختیاری که بیمه گذار می تواند با اختیار این بیمه نامه را برای وسیله نقلیه اش خریداری نماید. این بیمه نامه پوشش های کاملی را برای خودروی بیمه شده ارائه می نماید که حتی در صورت مقصر بودن بیمه گذار خسارات اتفاق افتاده را جبران می نماید.

پوشش‌های بیمه بدنه

بیمه بدنه دو دسته پوشش اصلی و اضافی را برای خودروی بیمه شده فراهم می‌کند.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه

پوشش های اصلی این بیمه نامه شامل چند پوشش زیر می‌باشد:

  • خسارات ناشی از حوادث آتش‌سوزی، انفجار، صاعقه به وسیله‌‌نقلیه بیمه‌شده و یا وسایل یدکی همراه آن وارد می‌شود.
  • پوشش سرقت کلی خودرو
  • خساراتی که حین نجات و انتقال خودرو به آن وارد می‌شود
  • رخ دادن حادثه برای بدنه اتومبیل
  • پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت
  • خسارت‌های وارده به لاستیک و چرخ‌های خودروی بیمه‌گذار. شرکت های بیمه خسارت را تا ۵۰ درصد قیمت لاستیک نو را پرداخت می‌کند.

پوشش‌های اضافی بیمه بدنه اتومبیل

همه شرکت‌های بیمه پوشش‌های اضافی زیر را با پرداخت حق بیمه اضافی به خودروی بیمه شده ارائه می‌کند.

منظور از هزینه ایاب و ذهاب چیست؟

هزینه ایاب و ذهاب چیست؟ در واقع کلمات ایاب و ذهاب ریشه ی عربی دارند و معنای فارسی آن به معنی رفت و آمد است. هزینه ی ایاب و ذهاب به معنای هزینه ی رفت و آمد است.

پوشش ایاب و ذهاب بیمه بدنه چیست؟

پوشش ایاب و ذهاب یکی از انواع پوشش‌های اضافی بیمه بدنه است که در صورتیکه در اثر حادثه خسارتی به خودروی مورد بیمه وارد شود که قابل استفاده نباشد با این پوشش هزینه رفت و آمد شما را تا سقف درج شده در بیمه نامه را پوشش می‌دهد. مثلا ممکن است به جای استفاده از ماشین خود مجبور شوید از تاکسی، آژانس و اتوبوس و … استفاده کنید. به تعداد روزهای توقف خودرو در تعمیر گاه و هزینه برآورد شده این خسارت قابل جبران است.

شرایط استفاده از پوشش ایاب و ذهاب در بیمه بدنه

برای استفاده از این پوشش در بیمه نامه بدنه باید خودروی خسارت دیده شرایط زیر را داشته باشد:

  • عدم استفاده از وسیله نقلیه می‌بایست به علت یکی از خسارت‌های تحت پوشش در بیمه بدنه باشد.
  • حداکثر هزینه ایاب و ذهاب از مدت سی روز در سال تجاوز نخواهد کرد.
  • مدت عدم امکان استفاده از وسیله نقلیه در هر تصادف و حادثه توسط خود بیمه گر مشخص می‌شود.

محاسبه هزینه ایاب و ذهاب

نحوه محاسبه آن به دو صورت است:

  • در حالت اول شرکت بیمه درصدی از ارزش خودرو را به عنوان هزینه ایاب ذهاب در نظر می‌گیرد. مثلا ۰٫۳ درصد ارزش ماشین در زمان صدور بیمه.
  • در حالت دوم شرکت بیمه حداکثر مقدار یا مقدار مشخصی را تعیین می‌کند. مثلا روزی ۱۰ هزار تومان. این مبلغ هم به شرکت‌های مختلف بستگی دارد.

به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است بعضی از شرکت‌های بیمه چند روز را به عنوان فرانشیز در نظر بگیرند و هزینه کل ۳۰ روز را به شما پرداخت نکنند.

چگونه از پوشش ایاب و ذهاب بیمه بدنه استفاده کنیم؟

نحوه استفاده از پوشش ایاب و ذهاب بر اساس نوع خسارت اتفاق افتاده متفاوت است. در خسارات کلی، خسارتی که اتومبیل دچار خسارتی جبران‌ناپذیر شود (به طور دقیق، هنگامی که اتومبیل به سرقت رود و تا ۶۰ روز پیدا نشود و یا زمانی که مجموع هزینه‌های تعمیر و تعویض قسمت‌های زیان‌دیده اتومبیل به همراه هزینه‌های نجات از سه چهارم قیمت روز اتومبیل در هنگام حادثه بیشتر باشد)

استفاده از پوشش ایاب و ذهاب در خسارت کلی

هنگامی که خسارت کلی رخ می‌دهد، ارزش بازیافتی احتمالی و کسوراتی که در قرارداد بیمه مقرر شده است، کسر می‌شود و هزینه متعارف نجات و حمل اتومبیل به آن اضافه می‌شود (به شرطی که از کل سرمایه بیمه‌شده بیشتر نشود). ارزش بازیافتی اتومبیل توسط شرکت بیمه معین می‎‌شود. حال درصورتی‌که مشتری با ارزش تعیین‌شده موافقت نکند، شرکت بیمه پس از تملک اتومبیل، با کسر فرانشیز بیمه بدنه و سایر کسورات قانونی به همراه هزینه‌های متعارف نجات و حمل مبلغ باقی‌مانده را به مشتری پرداخت می‌کند.

پس از آنکه خسارت کلی به مشتری پرداخت شود، قرارداد بیمه تمام می‌شود. درصورتی‌که مدت قرارداد بیمه بیش از یک سال باشد، حق بیمه‌ باقی‌مانده تا تاریخ سررسید به مشتری بازگردانده می‌شود. اگر تا یک سال بعد از آنکه خسارت وسیله نقلیه سرقت‌شده پرداخت شد، پیدا شود، شرکت بیمه موظف است پس از فروش اتومبیل، سهم مشتری را از مبلغ دریافت‌شده با توجه به درصدی که از خسارت پرداختی کسر نموده است به وی بپردازد.

استفاده از پوشش ایاب ذهاب در خسارت جزیی

اگر خسارتی کلی نباشد، جزئی محسوب می‌شودمعیار تشخیص خسارت کلی و جزئی هزینه تعمیر است که شامل دستمزد، قیمت روز لوازم پس از کسر استهلاک و فرانشیز بیمه بدنه می‌شود. ضمنا هزینه نجات و حمل تا حد مقرر به مشتری پرداخت می‌شود. سپس میزان روزهایی که اتومبیل شما در تعمیرگاه بوده، محاسبه شده و معادل آن به شما هزینه رفت و آمد پرداخت می‌گردد.

چگونه بیمه بدنه بخریم؟

برای خرید بیمه بدنه می‌توانید وارد سایت بیمه تایم شده و با وارد کردن مشخصات خودرو قیمت بیمه بدنه خودرویتان را در شرکت‌های مختلف بیمه با مقایسه شرایط و پوشش‌های مختلف بررسی نمایید.

بعد از انتخاب شرکت بیمه با بارگذاری مدارک لازمه از جمله کارت ماشین و بیمه نامه ثالث و بدنه در صورت داشتن و مدارک شناسایی مالک و پرداخت حق بیمه منتظر تماس کارشناسان بخش اتومبیل بیمه تایم باشید. اگر بیمه بدنه شما برای صدور نیاز به بازدید داشته باشد راهنمایی برای بازدید بیمه بدنه شما انجام شده و با ارائه نظر کارشناسی بهترین بیمه بدنه خودرو را خریداری خواهید کرد.

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای ۱

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

اضافه کردن نظر