بیمه تایم
خسارت بیمه ثالث در حالت مستی

پوشش های بیمه شخص ثالث در حالت مستی

۵
(۱)

بیمه شخص ثالث یک بیمه نامه اجباری است که همه وسایل نقلیه باید این بیمه نامه را برای خودرو و موتور و همه وسایل نقلیه شان خریداری نمایند. شرایط پرداخت خسارت در بیمه شخص ثالث با توجه به نوع خسارت و شرح حادثه متفاوت می‌باشد. یکی از موارد خسارت، تصادف در حالت مستی است. این که آیا بیمه شخص ثالث، خسارت در حالت مستی را پوشش می‌دهد؟ یا خیر؟ در ادامه این مطلب می‌خواهیم درباره اهمیت بیمه شخص ثالث درباره خسارت در حالت مستی  صحبت کنیم.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث

پوشش جانی بیمه شخص ثالث

اگر به علت خسارت در تصادف، خسارت جانی از جمله هزینه پزشکی، دیه و نقص عضو اتفاق بیافتد با این پوشش جبران می‌شود. سقف پوشش جانی در بیمه شخص ثالث به میزان دیه هر سال تعریف و در زمان خسارت پرداخت می‌شود.

پوشش مالی بیمه شخص ثالث

اگر در زمان خسارت، خسارت مالی برای فرد مقابل اتفاق بیافتد تا سقف پوشش مالی بیمه شخص ثالث شده در بیمه نامه قابل جبران می‌باشد.

مجازات‌های رانندگی در حال مستی

رانندگی در حالت مستی طبق قوانین کشور ایران دو جرم مختلف را شامل می‌شود:

اول اینکه : طبق ماده ۲۶۴ و ۲۶۵ قانون مجازات اسلامی، مصرف مشروبات الکلی جرمی شرعی به حساب می‌آید و فرد خاطی باید با هشتاد ضربه شلاق مجازات شود.

ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی

مصرف مسکر (هر ماده یا مایعی غیر از شراب یا خمر با قیاس منصوص العله کیفر مشابه مسکر دارد) از قبیل خوردن، تزریق و  تدخیل آن کم باشد یا زیاد، جامد یا مایع، عامل مستی شود یا نشود، خالص باشد یا  مخلوط به طوری که از مسکر بودن خارج نشود، موجب حد است.

تبصره ماده: خوردن آب جو مسکر (فقاع) حتی اگر مستی نیاورد هم موجب حد است.

ماده ۲۶۵ قانون مجازات اسلامی

حد مصرف مسکر، هشتاد ضربه شلاق است.

دوم این که : طبق ماده ۷۱۸ قانون مجازات اسلامی، اگر راننده مست باشد و تصادف کند، حکم ایشان بیش از دو سوم حداکثر مجازات قانونی به عنوان مقصر است یعنی به بیش از ۵ سال حبس محکوم می‌شود و دادگاه قادر است بین یک تا پنج سال ایشان را از رانندگی محروم سازد.

 

نقش بیمه ثالث در خسارات مختلف رانندگی در حالت مستی

بر اساس قانون بیمه شخص ثالث شرکت‌های بیمه رانندگی در حال مستی را تحت پوشش شرایط خود قرار نمی‌دهند؛ اما در برخی شرایط شرکت بیمه موظف است پس از وقوع حادثه برای پرداخت خسارات موجود اقدام کند که شرایط این پرداخت به شرح زیر است:

اگر طبق بند ب ماده ۱۵ قوانین بیمه شخص ثالث، اگر ثابت شود که راننده مقصر حین تصادف مست بوده و این مستی در حادثه تصادف موثر بوده است، بیمه موظف است بر حسب تکلیف، خسارت ایجاد شده را به طور کامل پرداخت کند؛ اما پس از پرداخت قادر است به جهت دریافت تمام یا بخشی از خسارت پرداخت شده به عنوان نماینده زیان دیده به مراجع قضایی اقدام کند. در این شرایط به طور معمول با توجه به شرایط مالی راننده خسارت به شکل اقساط پس گرفته می‎شود.

دوم در صورت بروز مشکلات برای خودرو و وسیله راننده مست، بیمه موظف است خسارت موجود را پرداخت کند چرا که قرارداد بیمه برای خودروی مد نظر است و به راننده ارتباطی ندارد. اما در این شرایط نیز با توجه به مست بودن راننده، بیمه قادر است به مراجع قضایی مراجعه کرده و درخواست بازپرداخت وجه را ثبت کند تا به شرایط موجود رسیدگی شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت در حالت مستی

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت به شرح زیر می‌باشد:

  • کپی گزارش یگان انتظامی ‌و اوراق بازجویی
  • تصویر صورت‌جلسه اولیه یگان انتظامی ‌محل وقوع
  • کپی گواهینامه رانندگی و کارت مشخصات اتومبیل مقصر
  • تصویر استعلام‌های بیمه‌نامه و صورت‌ حساب پرداخت حق بیمه
  • کپی کروکی تصادف پلیس راهور یا نظریه کارشناسی رسمی‌ دادگستری
  • اصل کوپن خسارت و تصویر بیمه‌ شخص ثالث یا مدرک مبنی بر داشتن بیمه‌نامه

درصورت وقوع نقص عضو برای راننده مقصر حادثه، این مدارک لازم است:

  • بیمه‌نامه شخص ثالث
  • تصویر رای منع تعقیب
  • کپی صورت‌حساب بیمارستان و مدارک بالینی
  • نسخه کپی از پزشکی قانونی یا پزشک معتمد شرکت بیمه

در صورت فوت راننده مقصر، ارائه مدارک زیر الزامی ‌است:

  • گواهی انحصار وراثت نامحدود
  • کپی برابر اصل جواز کفن و دفن
  • کپی برابر اصل گواهی فوت راننده
  • کپی برابر اصل گواهی معاینه جسد
  • کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه راننده فوت شده

اهمیت خرید بیمه شخص ثالث

همان‌طور که در طول متن اشاره شد، خرید بیمه شخص ثالث می‌تواند خسارت های ناشی از حادثه‌های رانندگی را تا سقف تعهدات خود جبران کند. با خرید این بیمه‌نامه شرایط جبران هزینه‌های ایجاد شده و قوانین منحصر به فرد بیمه شخص ثالث باعث می‌شود تا در صورت رانندگی در حالت مستی هم هزینه‌های ایجاد شده جبران شود. دقت کنید که بیمه شخص ثالث در حالت مستی هزینه‌ها را جبران خواهد کرد و بعد از آن، بیمه‌گذار موظف به پرداخت هزینه‌ها خواهد بود.

در این متن درباره بیمه شخص ثالث در حالت مستی، پوشش‌ها و میزان دیه اعلام شده در سال ۱۴۰۱ اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم؛ سامانه بیمه تایم به صورت ۲۴ ساعته و در طول ۷ روز هفته آماده پاسخگویی به سوالات بیمه گذاران را دارد. این که بیمه شخص ثالث چیست و چه پوشش هایی دارد را می توانید در بلاگ بیمه تایم به این موضوع بپردازید.

امتیاز شما به این مطلب چند است؟

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای ۱

خیلی متاسفیم که این مطلب رضایت شما رو جلب نکرد!

لطفا با نظر خودتون مارو در ارتقا این مطلب یاری کنید

چه موردی رو میتونیم در این مطلب بهبود بدیم؟

تیم تولید محتوای بیمه تایم

اضافه کردن نظر